AMD пуска мощeн процесор под $100

AMD пусна на пазара процесор Phenom II под $100, както и нови чипове Athlon II за масовия пазар на настолни системи. Новите предложения имат отлични нива „производителност/цена” и позволяват вграждане в шасита с най-различни форм-фактори, съобщиха от компанията.

Phenom II X2 555 Black Edition е най-бързият двуядрен чип на AMD. С тактова честота 3,2 GHz, той е насочен към бюджетно-ориентираните потребители, предлагайки мощна Windows 7 системна платформа на цена от $99 (препоръчителна цена за системни интегратори).  

Новият Athlon II X4 635 пък дава четириядрена производителност за многозадачни и многонишкови приложения.

Предложенията AMD ще заинтригуват потребителите, които наблягат на HD развлечения, компютърни игри, редактиране на цифрови файлове и работа в социални мрежи. Съобразявайки се с тенденцията към по-малки форм фактори за десктоп компютрите, производителят остава верен на своята практика да предоставя максимум възможности в ефективни платформени решения.

В комбинация с най-новото поколение графични карти от серията ATI Radeon 5800 и чипсетите AMD 7-ма серия, новите процесори Phenom II и Athlon II ще предложат оптимални възможности за компютърни изживявания, благодарение на характеристики като DirectX 11 и динамично управление на енергията.

Цените на новите процесори варират от 74 долара за Athlon II X2 255 3.1 GHz до $169 за Phenom II X4 910e 2.6 GHz в партиди по 1000 броя.

Коментар