Google Photos добавя безплатни AI инструменти

Потребителите на Android и iOS устройства ще получат безплатни AI инструменти за редактиране на снимки в услугата Google Photos (снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга Google Photos получава голямо подобрение. След като по-рано се появиха информации за безплатно предлагане на Magic Editor на всички потребители, сега Google обяви, че от 15 май ще направи безплатни няколко инструмента за редактиране, базирани на изкуствен интелект, които преди това бяха ексклузивни за телефоните Pixel и абонатите на Google One.

Magic Eraser, предпочитано средство за премахване на нежелани обекти от снимки, вече е безплатно за всички потребители на Google Photos. Инструментът може да премахне всичко, което пречи на перфектния кадър, включително хора на заден план, електропроводи или нещо друго.

Но това не е всичко. Google ще направи безплатен инструмента Photo Unblurо, който изостря размазаните снимки с помощта на машинно обучение. Освен това потребителите ще получат функции като HDR ефект за снимки и видеоклипове, Portrait Light за регулиране на светлината в портрети и Color Pop за подчертаване на определени цветове.

Наред с тези инструменти, Google пуска безплатно и популярния Magic Editor. Този инструмент използва усъвършенстван AI, за да позволи на потребителите да правят сложни редакции. Можете да препозиционирате обекти, да променяте небето, да попълвате празнини и много други. Досега достъпен само на телефони Pixel 8, Magic Editor вече ще може да се ползва на всички устройства Pixel.

За останалите потребители на съвместими Android и iOS устройства Google предлага 10 безплатни редакции на Magic Editor на месец. Ще ви трябва план Google One Premium с поне 2TB, ако имате нужда от повече място за съхранение.

Тези нови функции ще бъдат налични на различни устройства, включително телефони с Android, работещи с 8.0 или по-нова версия, iPhone с iOS 15 или по-нова (с поне 3 GB RAM) и дори таблети Pixel. Разпространението им започва на 15 май, така че може да не се виждат веднага на устройствата, но със сигурност ще се появят през следващите няколко седмици.

Решението на Google да направи тези мощни AI инструменти безплатни отразява нарастващата популярност на редактирането на снимки. С подобен ход Google Photos се превръща в още по-привлекателна опция за всеки, който иска да подобри снимките си без да изпитва затруднения от работата със сложен софтуер.

Коментари по темата: „Google Photos добавя безплатни AI инструменти”

добавете коментар...

  1. Безпристрастен

    Вече ги ползвам много удобни полезни опции

  2. Anonymous

    Много полезни екстри

Коментар