Apple предупреди за глобална атака срещу iPhone

Глобална атака с шпионски софтуер застрашава притежателите на iPhone
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple наскоро изпрати критични предупреждения за сигурността до потребители на iPhone в 92 страни по света, заради потенциални атаки срещу техните устройства с шпионски софтуер.

„Apple откри, че сте обект на наемна шпионска атака, която се опитва дистанционно да компрометира iPhone, свързан с вашия Apple ID”, казва компанията. Това показва умишлен опит за получаване на неоторизиран достъп до данните на телефона.

„Тази атака вероятно е насочена конкретно към вас, поради това кой сте или какво правите”, допълва Apple, подчертавайки сериозността на кибератаките срещу iPone потребители.

Въпреки че компанията не може да разкрие конкретни подробности, за да избегне подпомагането на нападателите, тя има „високо доверие” в това предупреждение.

Не за първи път Apple издава подобни предупреждения. От 2021 г. досега компанията е уведомила потребители в над 150 страни, включително журналисти и политици в Индия миналата година.

За съжаление, конкретните държави, подложени на риск от този последен кръг шпионски атаки, не бяха разкрити от производителя на iPhone.

Ангажиментът на Apple към сигурността на потребителите е очевиден с предприетите проактивни мерки. Ако сте получили такова известие, приемете го сериозно и помислете за укрепване на мерките за сигурност на вашия iPhone.

Коментари по темата: „Apple предупреди за глобална атака срещу iPhone”

добавете коментар...

  1. До 'Паляк'

    Съдейки по неадекватното ти изказване силно се съмнявам в способността ти да разбираш свойството и значението на това, което говориш както и способността ти да ръководиш постъпките си!

  2. Паляк

    На всеки нормален било известно Много ги обичам такива конспиратори, които всичко знаят, всичко разбират, а като ги видиш какъв живота водят извън интернет се оказват поредния Ганьо.

  3. Йордан

    За всеки нормален човек е ясно, че във софтуера на Apple има вградени вратички, които позволяват достъп на Американските и на съюзническите им тайни служби до всичко, което има в телефона. Проблема е, когато тези вратички се достъпят от неприятелски служби.

Коментар