Инфодизайн България добави платформата за защита от дигитални рискове Brandefense

Основният приоритет на Brandefense е да защити репутацията на бизнеса във всички дигитални платформи (снимка: CC0 Public Domain)

Дистрибуторът на решения за киберсигурност Инфодизайн България добави ново решение в портфолиото си – Brandefense. Платформата се грижи за защитата срещу рискове в цифровото пространство (Digital Risk Protection Services, или DRPS), като предпазва критичните цифрови активи и данни от външни заплахи. Brandefense наблюдава онлайн пространството, тъмната мрежа, социалните медии и магазините за приложения, за да идентифицира потенциални заплахи.

Инфодизайн България, съвместно с Brandefense, ще проведе първата официална демонстрация на решението на 17 април (сряда) от 10:30 ч. под формата на уебинар. Заинтересованите потребители могат да се присъединят към онлайн събитието с безплатна регистрация тук.

Платформата Brandefense разчита на четири ключови компонента, за да предостави проактивна защита на всяка организация:

Brandefense Brand Protection

Престъпните групировки в киберпространството все повече се насочват към бизнесите, за да локализират техните слаби места и да навредят на репутациите им. Brandefense специализира именно в защитата на бизнеса срещу киберзаплахи.

“Екипът ни наблюдава и засича пробиви, опити за фишинг и компрометирани корпоративни устройства, за да гарантира, че чувствителните Ви данни са надеждно защитени. Допълнително, предоставяме и защита за ръководния персонал на компанията”, сподели Хакан Узун, CEO на Brandefense.

“Нашите сканирания Brand & Reputation Protection следят за зловредно съдържание или неоторизирано използване на корпоративната идентичност и в случай на засечено събитие, Ви информираме, за да неутрализираме всяка потенциална заплаха. Основният ни приоритет е да защитим репутацията Ви във всички дигитални платформи”, подчерта мениджърът.

Сканиранията на Brandefense следят за зловредно съдържание и неоторизирано използване на корпоративната идентичност (снимка: Brandefense)

Brandefense Exposure Management

Проактивният подход към киберсигурността е от огромно значение. Exposure Management идентифицира, наблюдава и подсигурява всяка публично достъпна информация и активи, за да минимизира потенциалните рискове. Решението проследява дигиталния отпечатък като отворени портове, неизползвани домейни, незащитени технологии, изтекли цифрови сертификати и неотстранени уязвимости, които биха могли да бъдат експлоатирани от хакери.

Чрез намаляване на векторите за атака, Exposure Management подсилва периметровата защита и значително подобрява общата видимост на организацията в киберпространството.

Brandefense Threat Intelligence

Технологията на Brandefense засича престъпна дейност дори преди да е започнала. Платформата предоставя информация за фишинг домейни, C2 сървъри и физически TTP-та. Това помага за предпазване от атаки, защита на ценните корпоративни данни, бързо и ефективно разследване на инцидентите.

Brandefense Supply Chain Security

Защитата на бизнеса от киберзалахи е от критично значение. Преценката за статуса на сигурността, базирана на показатели и общ рейтинг, е лесно достъпна с Brandefense Supply Chain Security. Решението предоставя видимост в реално време и проактивно засичане на заплахи, с цел да подобри дигиталното лице на компанията и да сведе до минимум смущенията, предизвикани от външни доставчици – компрометирани устройства, имейл адреси на служители, фишинг адреси, активност на черния пазар, сканирания за уязвимости, чатове в тъмната мрежа и др.

Brandefense е поредно допълнение към широкото портфолио на Инфодизайн България от добре позиционирани решения за киберсигурност, включително:

  • WithSecure – Endpoint protection & EDR & Vulnerability Management;
  • ITsMine – иновативно DLP решение;
  • NAKIVO Backup & Replication – архивиране и възстановяване;
  • Senhasegura – управление на привилегировани акаунти (PAM);
  • Logsign – събиране на логове и идентифициране на рисковете;
  • TeamViewer – решение за отдалечена връзка;
  • TeamViewer Frontline – решение за добавена реалност;
  • IRONSCALES – имейл сигурност.

Заедно тези решения представляват единствена по рода си система за откриване и управление на заплахи за сигурността, подчертаха от Инфодизайн България.