Intel купува най-много “зелена” мощност

За трета поредна година Intel е начело в класация на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) като най-голям купувач на “зелена” мощност в САЩ. На второ и трето място са Kohl’s Department Stores и PepsiCo, предаде GreenTech.bg.

В първия за тази година доклад на EPA влизат компании, училища, колежи и правителствени агенции, които купуват или генерират най-голямо количество възобновяема енергия и участват в програмата Green Power Partnership.

През миналата година Топ 10 участниците в Green Power Partners са увеличили своя ангажимент с около 1.5 милиарда киловатчаса и са направили покупки на “зелена” мощност от над 7.3 милиарда kWh.

Intel е купил над 1.4 милиарда киловатчаса през 2009 година, което е увеличение с 1.3 милиарда спрямо предишната година, според EPA.

Триста нови компании и организации са се присъединили към партньорската програма през миналата година, като така общият им брой достига 1200. Заедно те купуват 18 милиарда киловатчаса годишно, което е еквивалент на въглеродните емисии от използването на електричество в над 1.6 милиона домове.

Топ 10 купувачи на зелена мощност

   1. Intel Corporation
   2. Kohl’s Department Stores
   3. PepsiCo
   4. Whole Foods Market
   5. The City of Houston
   6. Dell Inc.
   7. The Pepsi Bottling Group Inc.
   8. Cisco Systems Inc.
   9. The Commonwealth of Pennsylvania
  10. Johnson & Johnson

Коментар