Fujitsu добави дедупликация в ETERNUS

Японският гигант Fujitsu добави технология за дедупликация в линията устройства за защита на данните ETERNUS CS. Новата характеристика ще осигури на организациите по цял свят опростено и достъпно решение за бърз дисков бекъп.

Чрез дедупликацията на данни компаниите ще използват по-ефективно своите динамични инфраструктури, като преминат към дисков бекъп, който е по-бърз от лентовия, за критично-важните данни.

Дедупликацията осигурява двойна полза – първо, тя намалява натоварването на мрежата за отдалечени репликации, и второ, намалява риска от надвишаване на дисковия капацитет, правейки само едно бекъп копие на данните, които съществуват на различни места.

Потребителите на Fujitsu ETERNUS CS дедупликация ще намалят цената на бекъпа, тъй технологията редуцира необходимия дисков капацитет с 90% и повече. В допълнение, дедупликацията ще спести на клиентите административни разходи, свързани с лентовите устройства за съхранение.

Технологията на Fujitsu ще е налична и в устройствата от входно ниво Eternus CS800, предназначени за нуждите на средни по големина организации. Очаква се устройството да намери добър прием на пазара, благодарение на усъвършенстваните възможности за репликация и опцията за интеграция с ленти, коментират от анализаторската компания Bloor Research.

Линията устройства за защита на данни Fujitsu ETERNUS CS е съвместима с водещите лентови библиотеки и поддържа приложния програмен интерфейс Symantec OpenStorage (OST) API, който осигурява единична точка на мениджмънт за цялата инфраструктура.

Коментар