Интраком България подари нова компютърна зала на Техническия университет

Главният изпълнителен директор на ИНТРАКОМ България г-н Георгиос Русос откри нова модерна компютърна зала в сградата на Техническия университет в София. Залата е оборудвана с 20 компютъра HP, 2 лазерни и 1 мастиленоструен принтер и 24-портов суич, предоставяйки на студентите всичко необходимо за тяхната пълноценна реализация.
Лентата, символизираща откриването на новата зала, беше прерязана от изпълнителния директор на ИНТРАКОМ България Георгиос Русос, ректора на Техническия университет проф. д-р Камен Веселинов и Йордан Милев, директор дирекция “Иновации и управление на проекти” в ДАИТС. На събитието присъстваха и много представители на академичното ръководство на университета, преподаватели и студенти. 
Компютърната зала беше построена, след като на 1 ноември тази година ИНТРАКОМ България и Техническият университет подписаха договор за съвместна дейност. Дарението е на стойност 40 000 лева и включва предоставянето на компютърна и комуникационна техника, както и строително-ремонтната дейност на залата.
По време на събитието ИНТРАКОМ България и Техническият университет подписаха и Меморандум за взаимно сътрудничество. Меморандумът ангажира ИНТРАКОМ да предоставя на университета информация за предлаганите от фирмата продукти и услуги и да консултира студентите за най-новите открития на пазара на информационни технологии.
“ИНТРАКОМ е инвестирала много в областта на информацията и телекомуникационните услуги в България. Подкрепата на образованието продължава да е сред основните приоритети на нашата компания, защото вярваме, че то значително увеличава възможността за реализация на младите хора в страната броени дни преди приемането на България в Европейския съюз”, заяви г-н Георгиос Русос, главен изпълнителен директор на ИНТРАКОМ България.
Преди време ИНТРАКОМ България организира конкурс и раздаде стипендии за обучение на български студенти по програмата “Информационни системи от следващо поколение” към Атински информационни технологии (AIT) – образователен и изследователски център в Гърция, който работи в тясно сътрудничество с американския университет за компютърни технологии “Карнеги Мелън”.

Коментар