БГ приложение свалено 200,000 пъти от AppStore

Мобилното приложение iMediaShare, създадено от Бианор за потребителите на iPhone, вече е свалено над 200 хиляди пъти от онлайн магазина App Store, съобщи разработчикът.

iMediaShare беше качено в Apple App Store в края на ноември миналата година. Това е първото по рода си приложение за iPhone, което позволява бързо и лесно споделяне на мултимедийни файлове чрез възможностите на безжичните Wi-Fi мрежи и функционалността на добиващия все по-голяма популярност DLNA стандарт за споделяне на данни.

С помощта на приложението всички снимки, намиращи се на мобилното устройство, могат да бъдат гледани на екрана на домашния телевизор.

В началото на януари тази година от Apple одобриха и платената версия – iMediaShare Premium. В допълнение към безплатната, тя дава възможност на потребителите на iPhone да споделят с приятелите си директно на екрана на телевизора всички свои снимки, качени в социалните мрежи Facebook, Flickr и Picasa.

iMediaShare Premium използва технология на Бианор, която е в процес на патентоване. Очаква се в скоро време да бъде добавена и възможност за споделяне на видео съдържание.

„Освен за крайния потребител, iMediaShare представлява интерес за мобилните оператори и производителите на DLNA-съвместими устройства. Технологията дава много и различни възможности за реализиране на иновативни бизнес модели и маркетингови кампании,” каза Радко Желев, продуктов мениджър в Бианор.

Екипът на компанията разработва iMediaShare и за други мобилни операционни системи. Този месец се очаква да излезе версията за смартфони, базирани на Android OS, която ще разполага с пълна функционалност за споделяне на картинки, видео и аудио файлове.

В продължение на три седмици след излизането си в Apple App Store, iMediaShare беше на второ място в категорията фотография след Photoshop Mobile на Adobe Systems и беше сред водещите приложения в класацията New & Noteworthy.

Коментар