Гришо стана глобален посланик на първия български ИТ „еднорог“

Амбициите за позитивна промяна в обществото събраха в тандем най-добрия ни тенисист и първия български ИТ “еднорог” (снимка: Payhawk)

Какво общо могат да имат една платформа за управление на разходите и един спортист? Поне няколко неща – невидимите за широката публика усърдна работа, труд и амбициозност, професионално отношение. Ето как се стигна дотам, че Григор Димитров, българският тенисист в ATP Топ 10, стана глобален посланик на Payhawk – фирмата-създател на едноименното глобално решение за управление на разходите.

Има символика в това партньорство между Григор Димитров и Payhawk. И двете имена започват пътя си от България, после и двете постигат редица глобални успехи. Григор е първият български тенисист, спечелил титла от ATP серията, който продължава да отбелязва успехи на глобалната сцена, а Payhawk са първата компания-“еднорог“ в страната с оценка на 1 млрд. долара, която вече има офиси в 8 държави по света.

Като част от договора за спонсорство тенис-екипът на Григор ще включва логото на Payhawk, а той ще участва в различни финансови събития, организирани в синхрон с календарите на ATP и ITF. Това ще открие възможност за партньорите на Payhawk да получат по-голям достъп до българския спортист. Клиентите на Payhawk могат да очакват ексклузивни, подписани от Григор Димитров продукти като тениски, плакати, снимки, билети за тенис мачове и покани за ексклузивни срещи с тенис звездата.

„Григор е най-добрият пример за български успех на глобално ниво и най-добрият посланик на глобалната визия и амбиция, която имаме в Payhawk. Синергията ни е неоспорима – Григор е най-успешният български тенисист, а ние сме първата компания-еднорог в България”, каза Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk.

По думите му, Григор и фирмата имат сходни черти и ценности: състезателен дух, скромност, професионализъм. „Той наистина олицетворява някои от ценностите, които насърчаваме в културата на целия ни екип, което от своя страна допринася към нашата иновативност и към авангардните продукти, които предлагаме на пазара“.

Страстта към успеха и амбициите за позитивна промяна в обществото са това, което тенисистът вижда като общо между себе си и успешната българска ИТ фирма. Той пожела на „еднорога“ да продължи да бележи успехи на своя „корт“ – технологичната арена.

Коментар