Genesis Neon 613: удобство и качествен звук на екстра цена

Neon 613 съчетават добро качество на звука с приятен дизайн, удобство и опционално RGB осветление (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Удобни, меки, прилягащи на ухото приятно, лесни за използване, регулируеми и най-сетне приятни на вид, слушалките Genesis Neon 613 са идеални за дълги игрови сесии и за продължителна работа с интензивни разговори. Комфортът им определено струва много повече от цената, на която могат да се намерят на пазара.

Neon 613 съчетават добро качество на звука с приятен дизайн, удобство и опционално RGB осветление. Добре възпроизвеждат и ниските, и високите тонове, което прави филмите и игрите съвсем реалистични, а разговорите по микрофона – безупречни. С тях можем да доловим всички фини звуци, които искаме да чуем в играта – като например нечии стъпки или други издайнически звуци.


Елегантно LED осветление

Neon 613 са украсени с приятно цветно LED осветление, което е хем добре видимо, хем ненатрапчиво. Визуално дизайнът залага на тънък осветен кръг около чашката на наушника. Контролерът, разположен на кабела на слушалките, позволява светлините да бъдат изключени, така че слушалките могат да прилегнат добре и на „сериозна”, работна среда.

Микрофон

Микрофонът в този модел слушалки е фиксиран, тоест не може да се монтира и сваля, а неговото качество е забележително. По време на разговор на живо събеседникът чува гласа отлично, с високо качество и детайлност. Интересна функция е осветлението на самия микрофон. Когато е в режим на заглушаване (mute), той светва в червено – интуитивен сигнал, че точно в този момент звукът е спрян.

Качествен звук

Големите, меки наушници на Neon 613 са оборудвани с висококачествени 50-милиметрови говорители, предлагащи широк честотен диапазон от 20 до 20 000 Hz. Това е толкова, колкото е диапазонът на човешкия слух при отлично здраве на ухото. С подобни параметри слушалките са подходящи не само за геймъри, които могат да чуят всяко движение на дебнещ враг, но и за любителите на качествената музика.

Изчистен дизайн

Външно слушалките Neon 613 изглеждат едри, обемисти, което се дължи на огромните омекотяващи подложки на наушниците. Neon 613 предлагат удобство дори по време на продължителен геймплей, благодарение на гъвкавата свързваща лента, която с лекота се адаптира към формата на главата.



Контроли

Освен да включим и изключим LED осветлението, от контролера, разположен на кабела, можем да управляваме и микрофона. Малката пластина има два плъзгача, които се придвижват лесно и с отчетливо щракване, така че можем да усетим смяната на режима с върховете на пръстите си. Наред с това можем да регулираме силата на звука директно от контролер, разположен на единия наушник.

Дълъг кабел

Слушалките се свързват с компютър чрез 2,2-метров кабел. В комплекта има и сплитер с два жака, съответно за микрофон и за слушалки, така че устройството може да работи с всякаква дигитална техника. Интересно е, че по подразбиране слушалките се включват в два порта: чрез аудио-жак за звука и чрез USB за активиране на подсветката. Ако се намираме в обстановка, в която изобщо не ни трябва LED осветлението, можем и да не включваме USB кабела.


Заключение

Neon 613 е забележителен комплект слушалки, който за цената си предлага много повече, отколкото бихме очаквали. Звукът е чист и качествен, удобството е безупречно, дизайнът е семпъл и не е „крещящ”, микрофонът осигурява отлична говорна комуникация, а контролите позволяват лесно управление в зависимост от изискванията на ситуацията.

Наличност и цена

Слушалките Neon 613 са широко достъпни в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Моделът се предлага в цветова бяло и черно на цени в диапазона 45-60 лв. с ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар