Карти памет с функции отвъд съхранeнието на данни

Нова гама карти памет на Sony дават допълнителна стойност на потребителите, освен функцията за запис/съхранение на данни. Компанията въвежда първата в света карта с функция за безжичен трансфер при непосредствена близост Transfer Jet (MS-JX8).

Моделите SD/SDHC и microSD/microSDHC поддръжат скорост на трасфер на данни клас 4, което означава стабилен HD видеозапис и бързина, съответстваща на усъвършенстваните функции на компактните цифрови фотоапарати и мобилни телефони с камери от висок клас.

Новите карти идват със софтуера File Rescue, който се сваля безплатно от интернет. Приложението възстановява бързо снимки, видео филми или музикални файлове, повредени или изтрити по погрешка.

Достъпен безплатно е и софтуерът x-Pict Story, с чиято помощ може да се съчетава избрана музика със снимки, за да се получи слайдшоу. Функцията за споделяне е подходяща за видеосайтове като YouTube.

И двете приложения се предлагат като безплатен даунлоуд и за потребителите на картите Memory Stick.

Гамата SD/SDHC включва 2GB, 4GB, 8GB, 16GB и 32GB модели, а серията microSD/microSDHC предлага избор от карти с капацитет 2GB, 4GB и 8GB (SD адапторът е включен като стандарт).

Всички карти са устойчиви на удар и могат да понесат крайни температури от -25 дo 85 градуса по целзий. Специалната, подлежаща на рециклиране опаковка, съдържа по-малко пластмаса и е с намалено тегло и обем.

SD и microSD продуктите на Sony излизат на пазара през февруари 2010 година, съобщиха от представителството на компанията у нас.

Коментар