Защо да съхраняваме файловете си на външен SSD

Външните SSD са компактни, бързи и предлагат все по-голям капацитет за съхранение
(снимка: CC0 Public Domain)

Когато купува външен диск, потребителят обикновено избира модела с най-голям капацитет, смятайки, че ще използва този диск години наред. Но купувачите често забравят, че техните файлове, като например документи, снимки, игри или видеоклипове, също се увеличават с всяка година.

Неотдавна игрите можеха да се поберат на един или два компактдиска. Но съвременните игри могат да заемат до 100 GB. Същото важи за файловете от всяка друга категория.

Най-доброто решение на този проблем е да инвестирате в закупуване на външни дискове, които ще ви позволят да съхранявате безопасно всичките си данни – дори поверителната си информация, съветват експертите от Samsung.

Какво обикновено съхраняваме на тези устройства? Всеки фотограф, оператор на камера, графичен дизайнер и редактор винаги носи със себе си външни дискове и карти с памет. Висококачествените филми и снимки могат да заемат много място. Всеки професионалист се нуждае от достъп до работата си по всяко време, особено ако трябва да работи на място или да покаже готовия продукт на клиента.

Да не забравяме още един важен аспект. Когато работите с големи файлове, скоростта на диска е от значение. Редактирането на снимки и видеоклипове е много по-лесно, когато имате неограничен и бърз достъп до данните си. Затова Samsung препоръчва използване на външни SSD, които освен че са много бързи, вече предлагат капацитет до 8 TB.

Предимството на външните дискове е и компактният им размер, който ги прави лесни за пренасяне. В тях често се съхраняват файлове и документи, до които потребителят трябва да има достъп офлайн. Външните дискове са идеалният избор за всяко работно пътуване, ваканция или приключение в най-отдалечените краища на света.

На външните дискове можете да съхранявате поверителните си данни и личната информация, тъй като 256-битовото криптиране позволява да защитите файловете си с парола. Това означава, че те никога няма да попаднат в неподходящи ръце.

Да съхранявате файловете си на външен диск е по-сигурно, отколкото на компютъра, който използвате всеки ден. Удобството на външните дискове също е голямо предимство. За да се разходите по алеята на спомените, просто трябва да ги включите към някакво устройство.

Външните дискове могат да се окажат полезни и за геймърите. Повечето от най-новите игри, включително най-големите и най-популярни мултиплейър заглавия, могат да достигнат над 100 GB. Това може значително да ограничи пространството за съхранение на компютъра ви. Често играчите не могат да съхраняват всички файлове едновременно.

За щастие, платформите, специализирани в цифровата дистрибуция, позволяват безопасно инсталиране на игрите на външни дискове. Операционните системи са програмирани по такъв начин, че играчите трябва просто да включат външните си устройства към компютъра, за да се върнат към любимата си игра. С помощта на външен диск можете да играете любимата си игра на различни устройства.

Всички описани по-горе примери доказват, че външните SSD дискове са изключително гъвкави устройства. Най-големите им предимства са високата скорост, големият капацитет, компактният размер, високата издръжливост и устойчивост на механични повреди, което ги прави идеални за пътуване.

Коментари по темата: „Защо да съхраняваме файловете си на външен SSD”

добавете коментар...

  1. Blackthorn

    “Защо да съхраняваме файловете си на външен SSD” – защото така иска Самсунг! 😀 😀 😀

Коментар