WD Utrastar DC SN655 – NVMe SSD за корпоративни приложения

Utrastar DC SN655 достига скорости от 6800 MB/s при четене и 2700 MB/s при запис
(снимка: Western Digital)

Western Digital адресира пазара на центрове за данни, където се изпълняват приложения с ниска латентност и се анализират данни в реално време, с един универсален NVMe SSD – модела Ultrastar DC HC655, който използва най-масовия 2,5-инчов форм-фактор (U.3, 15 мм дебелина).

Твърдотелният диск Ultrastar DC HC655 е изпълнен в дизайн с двоен порт и предлага разширени възможности за криптиране, както и увеличена производителност, спрямо своите предшественици. Това го прави подходящ за облачни приложения, ориентирани повече към четенето на данни, където се търси първокласна надеждност и оптимална цена на терабайт.

Ultrastar DC HC655 се предлага в три капацитета: 3,84 TB, 7,68 TB и 15,36 TB, изградени от BiCS5 TLC 3D NAND чипове. Общата номенклатура на модела включва общо девет версии, които се различават по нивото на сигурност, което предлагат: SE, ISE и TCG Ruby.

Благодарение на използвания интерфейс PCIe Gen4 и NVMe 1.4b, производителността на този SSD достига 6800 MB/s при четене и 2700 MB/s при запис, а IOPS в двата режима са съответно 1100K и 125K (данните са за модела с 15,36 TB капацитет).

По отношение на надеждността, Ultrastar DC HC655 се характеризира с издръжливост от 1.0 DW/D и 2,5 милиона часа средно време между отказите, което отговаря на петгодишната му гаранция.

Заложената в архитектурата надеждност под формата на резервирани компоненти, защита при отпадане на захранването и вградените функции за сигурност като криптиране на данните „от край до край” правят модела подходящ за почти всякакви корпоративни приложения.

Ultrastar DC HC655 е решение за облачни инфраструктури, софтуерно дефинирани системи за съхранение на данни, анализ на големи обеми от данни, приложения за изкуствен интелект и машинно самообучение, съхранение на обектни данни и др.

Различните версии на Ultrastar DC HC655 могат да бъдат поръчани при партньорите на дистрибутора на Western Digital – АСБИС България.

Коментар