Samsung пуска екологичен монитор

Нов монитор на компанията Samsung Electronics предлага редица функции, които осигуряват ефективно енергопотребление. 23-инчовият LED модел SyncMaster PX2370 отговаря на най-актуалните сертификации Energy Star и EPEAT Gold, предаде GreenTech.bg.

Технологията Samsung Smart Sensor Technology, например, използва сензори за осветеност (ALS), чрез които настройва автоматично яркостта на монитора, в зависимост от интензивността на осветлението наоколо.

Дисплеят напълно съответства на стандарта за изображения sRGB. Благодарение на новата фирмена технология за динамичен контраст Mega Dynamic Contrast Ratio и резолюцията Full HD (16:9), картината е по-наситена и динамична.

Освен с енергоспестяващи функции, мониторът се отличава и с характеристики, които свеждат до минимум въздействието на неговите компоненти върху околната среда.

Корпусът на PX2370 е направен от материали, които не изискват боядисване и не съдържат летливи органични съединения. Това прави рециклирането на монитора по-безопасно и по-лесно. Самите компоненти са създадени от преработени материали.

SyncMaster PX2370 се очаква на пазара през март-април, като цената все още не е известна.

Технически характеристики на Samsung SyncMaster PX2370

– тънък дизайн  – 18 мм;
– кратко време за реакция – 2 мс;
– резолюция Full HD 1080p;
– изходи – RGB/DVI/HDMI;
– сензор за осветеност;
– контраст – 5,000,000:1 динамичен; 1000:1 статичен.

Коментар