Започва бумът в бизнеса с таблети

Продажбите на таблети ще нараснат рязко в следващите години. От 4 милиона през 2010-та, броят им ще достигне 57 милиона през 2014 г., прогнозира ABI Research.

Все пак подобни устройства минават за елитни и няма да достигнат мащаба на продажбите на нетбуци и лаптопи, смятат анализаторите.

Таблетите ще се предлагат в различни варианти, според диагонала на дисплея – от 5 до 11 инча. Присъщи техни характеристики ще бъдат възможностите за безжична връзка и развлечения.

Таблетите нашумяха покрай анонса на епълския iPad. И досега някои компании се опитваха да наложат подобни устройства, но едва когато Стив Джобс показа iPad, потребителите се размечтаха за таблети.

Този нов клас устройства ще предложат удобно сърфиране в интернет, музика, видео и четене на електронни книги. Те ще се използват и за работа – било то чрез виртуална или физическа клавиатура.

Предимства на таблетите са компактните размери и неограничената мобилност. Подобни устройства ще заемат мястото на нетбука и дори лаптопа при много от потребителите.

Коментар