Тетрис на плазмен екран? Какво забавление!

Щом четете това, значи ползвате компютър, а щом ползвате компютър, най-вероятно поне веднъж сте играли на тетрис. А ако поне веднъж сте играли на тетрис… е, малко вероятно да сте играли само веднъж.

Ето, че американците пак „дръпнаха напред“ и могат да играят тетрис, най-великият пъзел на новото време, на голям екран – на плазмен телевизор. Благодарение на партньорството на три компании – Oberon Media, Tetris Company и Dish Network – отвъд океана могат да си позволят ултра-забавлението да цъкат тетрис на домашния плазмен телевизор.

Таксата, която мераклиите трябва да платят към доставчика си за това удоволствие, е по-малка от цената на скромен сладолед. Но удоволствието да редиш цветните блокчета на огромния дисплей е нещо, за което можем да им завиждаме.

Естествено тук някои ще кажат, че е безумие да плащаш такса, та макар и колкото сладолед, за да цъкаш игрички, и че е кощунство да използваш прекрасния плазмен екран за пъзели… но нека припомним, че според учените играта Тетрис развива функционирането на мозъка – наблюдателността, съобразителността, бързите реакции.

Коментари по темата: „Тетрис на плазмен екран? Какво забавление!”

добавете коментар...

  1. Mir4o

    Голяма работа са това доставчиците, такса за да цъкаш тетрис. Са мо че не знаят явно, че братята китайци от доста време вграждат игрички в евтините си TV-та. Друго ме тревожи, нали това е Tech site, не всички плоски телевизори са с плазмени екрани. Простия народ може и така да си ги нарича, но вие бъдете професионалисти!

  2. наблюдетел

    в статията пише, че е телевизор, а не компютърен монитор

  3. читател

    Стига с тези ПЛАЗМЕНИ екрани!
    До сега не съм срещал ПЛАЗМЕН монитор за компютър и докато на неразбиращите е простено то поне ВИЕ не ги пишете тези глупости!

Коментар