AMD подсилва сървърите от стартов клас

Процесорите от серия EPYC 4004 ще подсилят сървърните системи от стартов клас на водещи производители (снимка: AMD)

AMD пусна на пазара новата серия процесори EPYC 4004, които допълват съществуващото EPYC портфолио на компанията с оптимизирани по отношение на разходите чипове.

Новите сървърни процесори, базирани на архитектура Zen 4, идват с функции от корпоративен клас и производителност за нуждите на малки и средни предприятия, както и на доставчици на хоствани ИТ услуги.

„В исторически план много малки и средни предприятия е трябвало да направят компромис със своите ИТ решения, като използват хардуер, който не отговаря напълно на техните нужди”, каза Джон Морис, вицепрезидент на подразделението за корпоративни и HPC решения в AMD.

Процесорите от серия AMD EPYC 4004 са насочени към ценово ориентираните купувачи, които ще получат с тези чипове параметри от корпоративен клас като производителност, надеждност, надграждане и функции за сигурност.

„Въз основа на същите технологии, които се използват от най-взискателните центрове за данни в света, процесорите от серията AMD EPYC 4004 се предлагат на оптимизирана цена за придобиване за клиентите от малките и средни предприятия, които искат да постигнат по-добри бизнес резултати”, допълни Морис.

Серията EPYC 4004 е предназначена за мощни изчислителни системи с общо предназначение в еднопроцесорни конфигурации за стелажи, многомодулни инсталации и тауър шаси, където системните разходи и други инфраструктурни ограничения са от особено значение.

Сървърите на база EPYC 4004 балансират между производителност, възможности за надграждане и достъпност като цена. Решения с новите процесори ще пуснат на пазара партньори на AMD като Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg, OVHcloud, Supermicro и Tyan.

Коментар