УНСС отвори колцентър с изкуствен интелект

104-годишният УНСС внедрява модерни технологии с изкуствен интелект
(снимка: УНСС)

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отбеляза своята 104-та годишнина с откриване на модерен колцентър, възможност за виртуална разходка в сградата на УНСС и собствено приложение за вътрешна навигация.

В колцентъра (тел. 02 905 29 99) служителите работят с помощта и на изкуствен интелект, който отговаря на всички въпроси, свързани с кандидатстудентската кампания, съобщи ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Друга инициатива е виртуалната разходка в сградата на УНСС и извън нея, общо на площ над 54 000 м², която е една от най-големите в световен мащаб виртуални разходки. УНСС е първият университет в България, който я предлага на уеб страницата си.

Университетът вече разполага и със собствено приложение за вътрешна навигация за сградата. Това е иновативно решение, чрез което може да се отиде до всяка една зала на Университета.

УНСС е най-доброто висше училище, според акредитационната оценка на Националната агенция за оценяване и акредитация, обяви проф. Димитров. Оценката 9.80 е най-високата, получавана от български университет.

УНСС е най-доброто висше училище, според акредитационната оценка на НАОА, обяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров (снимка: УНСС)

„Получихме и „Академичен Оскар” за най-висока институционална акредитация според НАОА и най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика” според работодателите и преподавателите във висшите училища”, каза ректорът.

Европейската комисия също определи УНСС за отличник в изпълнението на първия проект с елитната университетска мрежа ENGAGE.EU. Университетът осигурява възможност за стажове и мобилност в над 100 чужди университета, подчерта д-р Димитров.

Коментар