Безплатният ChatGPT става по-щедър към потребителите

Изкуственият интелект ChatGPT дава все повече стойност на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Безплатните потребители на ChatGPT вече имат достъп до персонализирани чатботове, създадени от други потребители. Това стана възможно с появата на новата версия GPT-4o.

Потребителите, които ползват безплатно услугите на изкуствения интелект ChatGPT, получиха значителен тласък в достъпа до нови функции с въвеждане на версия GPT-4o на чатбота.

Една от най-интересните възможности е достъпът до персонализирани GPT. Потребителите могат да открият и използват персонализирани версии на ChatGPT, създадени от други потребители – от креативни инструменти като тезауруси по заявка до практически помощници като ръководства за пазаруване на IKEA.

Важно е да се отбележи обаче, че създаването на персонализирани GPT остава изключителна възможност за платените абонати на услугата, предлагана от разработчика OpenAI.

Друга нова придобивка за GPT потребителите са персонализираните диаграми. Потребителите могат да свържат своите данни от OneDrive или Google Drive към ChatGPT за по-бърз анализ и създаване на персонализирани диаграми.

Нова безплатна функция е задаването на въпроси относно снимките. Въпреки че подробностите за нея са ограничени, това вероятно означава, че потребителите могат да качват снимки и да получават информация или да изпълняват задачи, свързани с изображението.

Досега тези функции бяха запазени за платените нива (ChatGPT Plus, Teams и Enterprise), но вече са достъпни за всеки потребител на безплатната версия на ChatGPT. Все още обаче платеният абонамент има предимства.

Едно от тях са неограничените разговори. Безплатните потребители ще се сблъскат с ограничения за броя на съобщенията или разговорите, които могат да извършват, използвайки функциите на GPT-4o. След като достигнат това ограничение, те автоматично ще бъдат върнати към по-ранния модел GPT-3.5.

Освен това платеният абонамент за GPT има потенциал за повече функции. Плановете на OpenAI предлагат допълнителни функции или опции за персонализиране извън наличните в безплатното ниво.

Коментар