LG и Samsung настъпват към социалните мрежи

Най-големите южнокорейски производители на клетъчни телефони – компаниите LG и Samsung – са готови с нови модели, които акцентират върху използването на социални мрежи и които ще бъдат представени на мобилния конгрес Mobile World в Барселона следващата седмица. И двата нови модела са със сензорни екрани, Wi-Fi интерфейс и приложения за работа със социални мрежи.

Телефонът на Samsung Monte се явява продължение на поредицата S. Размерът на сензорния екран е 3 инча. В устройството са вградени приложения за достъп до Facebook и MySpace, а има и т. нар. уиджети за Twitter, Bebo и няколко услуги за моментален обмен на съобщения.

Наличният GPS навигатор работи с Google Latitude, който освен да показва собствените координати позволява и гео-тагване на снимките направени с телефона. Самите снимки се правят с 3,2-мегапикселовата вградена камера.

LG GD880 Mini превъзхожда Monte по размера на екрана – той е 3,2-инчов, и по -камерата – тя пък е 5-мегапикселова. Поддържа HSDPA и режим за навигация A-GPS. И тук са налични приложения за работа с Facebook и Twitter, а също и за обединявана не потоци от съобщения от различни социални мрежи.

Коментар