Предстои форум за взаимодействие и комуникации в бизнес среда

Форум, посветен на действията, които организциите трябва да предприемат, за да посрещнат ефективно нуждите на служителите от взаимодействие и комуникации, ще се състои този месец в София.

Enterprise Communications and Collaboration 2010, организиран от IDC България, ще предложи информация и дискусия върху актуални теми като:

– Проблеми и тенденции в корпоративните комуникации;

– Трансформация на бизнеса на базата на взаимодействието и управление на промяната;

– Ключови фактори за успешното внедряване на комуникационно решение;

– Технологични решения и средства: софтуерни приложения и средства за взаимодействие в реално време, теле-присъствие и видеоконференции, мобилност, конвергенция на технологиите, интегрирани комуникации, глас и видео през мрежата, социални мрежи;

– Промяната и човешкият фактор.

Сред лекторите на събитието са: проф. Петко Русков, преподавател в Софийския Университет “Св. Кл. Охридски” – ФМИ, основател и мениджър на програмите “Електронен бизнес и електронно управление” и “Технологично предприемачество и иновации в ИТ”; и Димитър Димитров, независим ИТ консултант с опит в комуникационните и видеоконферентни технологии.

Взаимодействието и комуникациите винаги са признавани за критичен фактор за бизнеса, а днес в условията на динамична, силно конкурентна и отворена бизнес среда, тяхното целенасочено управление е по-сложно, но и по-ценно от всякога, посичиха от IDC. Ефектът може да се изразява в намаляване на преки разходи, но и в по-добро планиране, иновативни начини на работа, по-висока ангажираност на доставчиците и по-добра използваемост на ресурсите.

Нещо повече, модели на взаимодействие, породили се в процеса на междуличностна комуникация, се пренасят в корпоративна среда и променят начина, по който организациите създават стойност.

Отговаряйки на нуждите, ИКТ технологиите предоставят все по-разнообразен набор от средства, които позволяват на хората да работят заедно, да общуват формално и неформално, да обменят идеи, знания и информация, дори да се забавляват, независимо къде се намират.  

Форумът на IDC ще се проведе на 25 февруари в Гранд Хотел София.

Коментар