Голяма актуализация на Windows 11 излиза първо за Arm компютри

Microsoft пусна Windows 11 24H2 – само за Copilot+ PC като новия Surface лаптоп, компютрите с Intel и AMD ще почакат за нея (снимка: Microsoft)

Голямата актуализация на Windows 11 24H2 вече е официално достъпна за персоналните компютри, но… само за такива с Arm процесори Snapdragon X Plus и X Elite. Това става ясно от нов документ за поддръжка на Microsoft, който изяснява, че Windows 11 24H2 е налична за нова категория компютри Copilot+.

Актуализацията 24H2 все още не е достъпна за повечето потребители на Windows 11, които използват x86 процесори на Intel и AMD и техните компютри не са от новата категория Copilot+. В бележка Microsoft подчертава: “Важно: Windows 11 версия 24H2 е достъпна само за компютри Copilot+”.

Просто казано, персоналните компютри, базирани на процесори Intel и AMD, засега са изоставени, освен ако техните потребители не се присъединят към програмата за тестване в канала за преглед на актуализацията, отбелязва Windows Latest.

Подобно тестване обаче може да се окаже рискована стъпка, тъй като, за разлика от Windows 11 24H2 за Copilot+ PC, за останалите компютри Microsoft не гарантира за стабилността на операционната система.

В същото време потребителите на компютри Copilot+ вече започнаха да получават актуализация на Windows 11 24H2 с номер KB5039239, която коригира редица известни проблеми във версията, включително срив при свързване на Bluetooth устройства.

Що се отнася до времето за пускане на актуализацията за компютри, базирани на Intel и AMD, според предварителните данни потребителите ще трябва да изчакат до края на септември или началото на октомври.

Коментар