Графична карта Radeon PRO W7900 достига 122,64 TFLOPs

Графичната карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot вече е на пазара
(снимка: AMD)

Новата графична карта за работни станции AMD Radeon PRO W7900 Dual Slot вече е налична на пазара с препоръчителна крайна цена от $3499. Картата е оптимизирана за високопроизводителни платформи, поддържащи няколко графични процесора.

Radeon PRO W7900 Dual Slot е предназначена за мощни, мащабируеми решения за работни станции, насочени към професионалисти в дизайна и разработчици на изкуствен интелект. Разполага с 96 изчислителни модула, 192 AI и 96 рейтрейсинг ускорители, които осигуряват производителност до 61,32 TFLOP-а при изчисления с плаваща запетая с единична точност (FP32) и 122,64 TFLOP-а при FP16 изчисления.

По данни на AMD, новата графична карта има до 38% по-добра производителност за долар в Llama 3 70B Q4, в сравнение с конкурентното предложение, с възможност моделът със 70B параметри да се побере на един GPU кадров буфер.

Radeon PRO W7900 Dual Slot идва с огромен обем памет от 48 GB за многозадачност и управление на сложни проекти, а също така използва технология за коригиране на грешки (ECC), за да гарантира целостта на данните.

Локален компютър или работна станция, оборудвана с до четири такива карти, добавя AI производителност към всяка ИТ инфраструктура, подчертава AMD. Освен това, сега е достъпен A MD ROCm 6.1 – изчислителен софтуер с отворен код за графични процесори Radeon, който позволявай разработка и внедряване на AI с графични процесори AMD Radeon за по-съвместими и мащабируеми настолни компютри.

С поддръжката на до четири графични процесора Radeon RX или Radeon PRO, потребителите могат да използват конфигурации с паралелизъм на данните, където всеки графичен процесор самостоятелно провежда изчисления и извежда отговора. Това позволява създаване на клиентски базирани многопотребителски конфигурации, захранвани от софтуера AMD ROCm и графични процесори Radeon.

ROCm 6.1.3 също така предлага поддръжка на бета ниво за Windows подсистема за Linux, известна още като WSL 2, като дава възможност на потребителите да изпълняват базирани на Linux инструменти за изкуствен интелект на тяхната Windows система, както и официална квалификация на рамката TensorFlow.

Коментар