iLet Extreme – таблет с куп възможности


Таблет компютрите са може би най-актуалната тема, когато иде реч за електронни джаджи. Тон даде Apple с анонса на iPad, който изненада експертите с цена, започваща от 499 долара.

Много други компании поглеждат към този перспективен пазар. Haleron Technologies, например, е готова да пусне на пазара три подобни устройства с различни възможности и с цени в диапазона от 149 до 699 долара.
Моделът от най-висок клас, iLet Extreme, предлага отлични възможности за мобилен компютинг и мултимедийно изживяване. Таблетът се базира на процесор Intel Atom, способен да обработва два потока едновременно. Налични са 2GB RAM памет, които са напълно достатъчни за нуждите на приложения като текстообработка, електронни таблици, презентации, докато същевременно гледате видео.
В ролята на четец на е-книги, iLet Extreme е сред малкото устройства с 3G опция за даунлоуд и пълноцветни възможности. Вграденият акселерометър пък позволява лесно завъртане на изображенията.
iLet Extreme приема обаждания чрез наличния в него 3G SIM модул. В допълнение е интегриран и Skype модул. Bluetooth функцията пък ще ви позволи да слушате любимите MP3 песни, докато пишете имейл с безжичната клавиатура.
Таблетът има размери 266х180х22 мм и тежи 0,8 кг. Поддържа безжични връзки WiFi и има вграден GPS приемник. 10,1-инчовият сензорен екран осигурява резолюция 1024х600 пиксела.
За съхранение на данни и програми е предвиден 250-гигабайтов твърд диск SATA, както и четец на карти 4-в-1. Налични са три USB порта, интерфейси за външен монитор и жична Ethernet мрежа 10/100 Mbps.
6-клетъчната литиево-йонна батерия осигурява до 8 часа работа с едно зареждане, по данни на производителя. Към таблета ще можете да включите слушалки и микрофон, мишка, клавиатура и хендсфри.
iLet Extreme се очаква на пазара към средата на март на цена от 699 долара, в която е включена операционна система Windows 7 Home Basic и 2 години гаранция.

Коментар