Безплатен софтуер пренася огромни файлове по имейла

Нова технология позволява на потребителите да изпращат големи файлове по имейл, без да се притесняват дали системата за електронна поща ще може да ги обработи. Филми, музика и други “тежки” файлове не са проблем за свободния софтуер на Pando Networks.
Повечето доставчици на е-поща ограничават размера на файловете, които потребителите могат да изпращат и приемат. Обикновено капацитетът е достатъчен за текстови документи и отделни фотографии, но не и за цели аудио, фото и видео албуми.
Дори и доставчикът на е-поща да поддържа изпращане на по-големи файлове, не е сигурно, че отсрещната страна ще ги получи, ако при нея действа по-строго ограничение.
Технологията на Pando решава подобни проблеми. При изпращане на имейл с прикачен файл с над определен обем, софтуерът автоматично го конвертира в малък файл, а оригиналният се записва на сървъра на Pando или на друго място. Получателят отваря малкия прикачен файл и чрез него изтегля оригиналния файл от сървъра, където е съхранен. 
От тази седмица компанията предлага своята технология като “plug-ins” към повечето уеб базирани мейл услуги. За да ползват уеб-базирания “плъгин” на Pando за изпращане на файлове, потребителите трябва да разполагат с операционна система Windows и браузър Internet Explorer.
За работещите с Apple Mac компютри е достъпно свободно самостоятелно приложение. Windows потребители също могат да изпращат файлове чрез отделна програма или плъгин за имейл системата MS Outlook.  
Pando приема файлове с обем до 1 гигабайт, което е 10 пъти повече отколкото при някои свободни уеб-базирани услуги за електронна поща.
Бизнесът моделът на Pando предвижда приходи от реклама. Компанията ще се опита също да продава една версия на своя софтуер с по-високи ограничения и с по-дълго съхранение на файловете. При свободния план, файловете се изтриват от сървърите на Pando след 14 дни.
Решението на Pando е насочено към масовия потребител на имейл системи като тези на Yahoo и Googe, както и за потребители на MS Outlook. Чрез този нов софтуер, потребителите могат да обменят безпроблемно големи аудио, видео и фото файлове по имейла или чрез системите за мигновена комуникация (IM), както и да ъплоудват видео в уеб.

по темата: „Безплатен софтуер пренася огромни файлове по имейла”

добавете коментар...

  1. ВТ22

    А за 8 GB става ли, не става 🙁

  2. Цензор

    да, трябва да се прави разлика между безплатен, свободен, с отворен код

  3. paparaka

    Свободен и безплатен не са синоними дарги автори. Не превеждайте така сляпо.

Коментар