Проект на AIESEC среща бизнеса и студентите

Международната студентска организация AIESEC организира за пети пореден път проекта „Бизнесът в действие”, чиято цел е да осъществи контакта между водещи компании, търсещи амбициозни и можещи млади хора, и студентите, отговарящи на този профил.

В рамките на тридневен семинар предварително селектирани студенти ще разрешават реални бизнес казуси, предоставени от компаниите партньори на проекта.
След четирите досегашни проекта възниква идеята да се покрият специфичните нужди на студентите и компаниите с техническа насоченост, което ражда формата „Бизнесът в действие: Техническото предизвикателство”. Главна цел на инициативата е да се проверят практическите умения на студентитте в областта на информационните технологии.
Събитието ще се проведе от 12-ти до 14-ти март в Техническия Университет – София. След откриването предварително селектираните участници ще работят по предоставените реални технически казуси. Студентите ще бъдат  разделени в отбори от по 5 души, като 2 отбора ще решават паралелно един казус на състезателен принцип в рамките на един работен ден.
Конференцията ще включва още дискусии, обучителни семинари, презентации и определяне на отборите-победители. Партньори в проекта към момента са компаниите SAP Labs, Schneider Electric, Bulwork, Infragistics, Interconsult Bulgaria и Oskar-El.

Коментар