SAP напусната от още един топ мениджър

Продължават сътресенията във висшето ръководство на софтуерния гигант SAP. След оставката на изпълнителния директор Лео Апотекер по-рано тази седмица, неочаквано решение да напусне компанията взе и Джон Шварц, предаде Асошиейтед Прес.

Шварц е член на борда на директорите и отговорен за ключови дейности в бизнеса на компанията. Някои анализатори виждаха именно него като бъдещ CEO на SAP.
Междувременно, ръководството на компанията назначи двама изпълнителни директори. Джим Снейб ще отговаря за технологиите, а Бил Макдермот – за продажбите. Според анализатори, това е и една от причините Джон Шварц да напусне, тъй като в противен случай би му се наложило да играе ролята на посредник между двамата.
Шварц постъпи в SAP през 2008 година, когато компанията придоби френския разработчик на софтуер за бизнес анализ Business Objects, на който той беше изпълнителен директор. В изявление по повод оставката, Джон Шварц посочва, че иска да помисли как да продължи кариерата си в сектора, в който е работил 38 години.
Ъруин Гънст, шеф на глобалните услуги и поддръжката, също напусна SAP, но по здравословни причини. На негово място е назначен Герхард Освалд.

Коментар