Wiser Technology обяви ръководния си екип

Ръководният екип на Wiser (от ляво надясно): Георги Соколов, Божидар Бакалов, Спартак Кабакчиев, Димитър Димитров, Коста Йорданов, Климент Начков, Иван Димитров (снимка: Wiser)

Новата компания Wiser Technology (Бианор Холдинг АД) обяви висшия си ръководен екип, който се състои от някои от ключовите мениджъри на фирмите в групата. Целта е Wiser да се превърне във водеща европейска компания за разработка на софтуерни решения за телекомуникационната, автомобилната, отбранителната и финансовата индустрии.

Божидар Бакалов става стратегически директор на Wiser, Георги Соколов – оперативен директор, Димитър Димитров – технически директор, Иван Димитров – директор човешки капитал, Климент Начков – финансов директор, а Спартак Кабакчиев – търговски директор. Останалата част от ръководния екип на Wiser ще бъде обявена допълнително.

“Създаването на този общ ръководен екип е важна стъпка за успешното реализиране на стратегията на компанията и от процеса на интеграция на компаниите от групата в единна структура и бранд”, каза Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser.

“Комбинираният екип е изграден от опитни професионалисти с много сериозни познания. Имаме всички предпоставки заедно да превърнем Wiser във водеща европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения”, добави Йорданов.

Божидар Бакалов е основател на Прайм Холдинг. Има над 30 години опит в областта на стратегическия маркетинг и мениджмънт, половината от които в ИТ сектора. Георги Соколов е един от двамата досегашни изпълнителни директори на Прайм Холдинг. Компютърен инженер по образование, с почти 20 години опит в ИТ индустрията, Георги е сред основателите на няколко български софтуерни компании, вкл. българския офис на мултинационалната Reward Gateway.

Димитър Димитров е основател и досегашен изпълнителен директор на Диджитал Лайтс и вече почти четвърт век работи за развитието на ИТ индустрията в България, като е заемал позицията на вицепрезидент развойна дейност в SAP. Иван Димитров е досегашен управител на Бианор Сървисиз.

Климент Начков работи над 20 години работи в сферата на финансите, инвестиционното и банковото дело. От 9 години, Климент е финансов директор на Прайм Холдинг, а преди това е работил в консултантската компания Ентреа Кепитъл.

Коста Йорданов е съосновател на Бианор. Той е софтуерен инженер и ИТ предприемач, основател на FITE (сега TrillerTV), глобална платформа за стрийминг на спортно съдържание, привлякла финансиране от знакови инвеститори от Силициевата долина и европейски фондове.

Спартак Кабакчиев е предприемач, инвеститор и мениджър с повече от 20 години опит в областта на бизнес развитието в ИТ индустрията. Той е сред основателите на Cloudpipes, придобита от Quickbase през 2019 г. и Melon, придобита от Kin+Carta през 2022 г. Преди това, той е бил мениджър бизнес развитие за Microsoft Western Europe HQ.

Коментар