Binance с рекордни 2,58 млн. заявки за секунда

На цифровите активи, които се превърнаха в масов и достъпен продукт, се дължат новите рекорди в крипто индустрията (снимка: CC0 Public Domain)

Нов рекорд от 2,58 млн. клиентски заявки за секунда отчете борсата за цифрови активи Binance. Потребителската база на платформата вече превишава 210 милиона глобално регистрирани клиенти. 

Повече потребители означава повече средства под попечителството на Binance, а по-рано тази година стойността на потребителските фондове на компанията за първи път надхвърли 100 млрд. долара. Средствата на потребителите са защитени от Фонда за защита на активите на потребителите (SAFU) и се държат прозрачно в съотношение 1:1, заяви изпълнителният директор Ричард Тенг в обръщение към глобалната крипто общност.

Към момента Binance поддържа 541 цифрови актива и 2632 листнати двойки за търговия, като активно разширява продуктовата си гама, с фокус върху Web3 екосистемата. За да улесни възприемането на криптовалутите и финансовото приобщаване, компанията разширява обхвата на продуктите си, така че да осигурят по-широк достъп до криптовалутите и основни финансови услуги.

Един от ключовите фактори за навлизането на цифровите активи през настоящия пазарен цикъл е увеличеното институционално участие в екосистемата на Binance тази година – компанията отчита ръст от 36% в периода между януари и юни тази година.

За да осигури съответствие в новата фаза на съзряване на крипто индустрията, Binance си сътрудничи с редица национални органи и регулаторни агенции, като към момента притежава лицензи и регистрации в 18 юрисдикции – повече от всяка друга централизирана криптоборса.

Укрепването на съвместната сигурност в сферата на цифровото финансиране също остана една от ключовите области на фокус. Програма за обучение на правоприлагащите органи проведе десетки он- и офлайн обучения по света за борба с незаконната дейност, свързана с цифрови активи.

Между юни 2023 г. и май 2024 г. екипите на Binance обработиха около 62 800 искания от правоприлагащите органи, с което броят им за всички времена достигна 173 800.

За да предпази потребителите от потенциални пробиви в сигурността, компанията поддържа стойността на своя SAFU фонд над 1 милиард долара. По-рано тази година Binance прехвърли всички активи на SAFU в USDC, надежден и прозрачен стейбълкойн, като по този начин допълнително подобри надеждността на фонда и гарантира, че той ще остане стабилен до стойност 1 млрд. щ.д.

Коментар