Windows Phone 7 дебютира в Барселона

Най-новата платформа за мобилни телефони Windows Phones беше предствена днес на Световния мобилен конгрес в Барселона.

В свят, пълен със стотици видове телефони, които изглеждат по еднакъв начин, отправих предизвикателство към нашия екип да предложи нещо различно. Резултатът е налице и вярвам, че Windows Phone 7 е телефон, който наистина отразява динамиката, с която съвременните хора живеят и нуждата им да се свързват с други хора”, заяви CEO-то на Microsoft Стив Балмър.
Партньори от целия свят включват в своите планове Windows Phone 7. Сред тях са мобилните оператори AT&T, Deutsche Telekom, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless и Vodafone, както и производителите на устройства Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba и Qualcomm, съобщи Microsoft.
С Windows Phone 7 компанията демонстрира напълно различен подход към софтуера за мобилни телефони – от интерфейса до функционалностите. Статичните бутони за достигане до приложения са заменени от динамично променящо се в реално време съдържание. Със създаване на „иконка” за приятел, потребителят може лесно да следи всичко, което се случва с приятеля му на самия Start екран – снимки, постове в социални мрежи и т.н.
Всеки телефон Windows Phone 7 ще има отделен хардуерен бутон за Bing, като по този начин с едно кликване потребителят ще открива необходимата информация за секунди.
Windows Phone 7 поставя акцент върху специфични теми, които са важни за голяма група от потребители. Те помагат да се събере релевантно съдържание от мрежата, приложения и услуги в едно общо цяло, за да се създаде общата картина и да се улеснят ежедневните задачи. Това могат да бъдат социални приложения, игри, снимки, музика, видео и др.
Windows Phone 7 предлага познатата среда на работа с популярния софтуер за бизнес продуктивност – Office. С достъп до Office, OneNote и SharePoint Workspace на едно място, потребителите могат да четат, редактират и споделят документи. Outlook Mobilе пък им позволява да продължат да бъдат добре информирани и продуктивни, когато са в движение.

Коментар