Facebook пред Google по даване на трафик

Социалната мрежа Facebook изпревари Google по обема на трафика, който генерира към големите портали като Yahoo и MSN, твърди изследване на Compete. Потребителите посещават страници в тези портали по-често по препоръка от приятели, отколкото в резултат на самостоятелно търсене.

15% от посещенията на порталите издват от мрежи като Facebook и MySpace. На първата се падат 13% от тези посещения, което я прави най-големият източник на трафик.
На второ място е аукционът eBay със 7,61% от трафика, а Google заема трето място в източниците на трафик към порталите със 7% дял.
Изследването на Compete е направено в няколко категории. При видеохостинга на първо място е Google c 22,9% от посещенията в сайтове като YouTube. Facebook е класирана втора с 12,7%.
В категорията на киносайтовете Google държи 21,3%, а Facebook има 12,4%. Трафикът от социалните мрежи е нараснал забележително в последните няколко месеца, според анализаторите от Gigya.
Към момента Facebook е най-голямата социална мрежа в света, с над 400 милиона потребители. 225 милиона от тях са се присъединили към мрежата през последните 12 месеца. Facebook позволява на потребителите да споделят текстови връзки, картинки и видео клипове.

Коментар