SoftServe с пореден проект за социална отговорност

Андон Симеонов (в средата), мениджър на SoftServe за България, управлява компания с четири офиса и 500 служители (снимка: Vihro / предоставена от SoftServe)

SoftServe, съвместно с най-голямата платформа за доброволчество в България – Time Heroes, ще превърне бивша детска градина в Орландовци в оживен детски център като част от политиката си за социална отговорност, съобщиха от софтуерната компания по повод инициативите за 10-годишната си на българския пазар. 

Целта на проекта е да реновира сградата и да я превърне в място за образователни, медицински и социални дейности за деца с увреждания. Пространството ще бъде оборудвано с терапевтичен плувен басейн, специализирана кухня с всички диетични нужди, многофункционална зала за обучения и събития и голям двор, обвит в зеленина за дейности на открито.

Центърът ще позволи на децата да се развиват, да учат и да получават грижите, които заслужават, подчертаха от SoftServe. “Всеки принос, голям или малък, е от огромно значение!”, казаха от компанията и призоваха всеки, който има желание, да се присъедини в създаването на по-светло бъдеще за тези деца и техните семейства.

От години SoftServe работи в посока устойчиво развитие и опазване на околната среда. Като част от инициативите, през май 2024 г. компанията продължи дългосрочната си мисия и засади още 105 нови дръвчета във Витоша.

В момента екипът на SoftServe България наброява 500 служители в четири офиса – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Коментар