AGON PRO монитори идват с опресняване до 540 Hz

Новите AGON PRO монитори осигуряват почти мигновено обновяване на графиките
(снимка: AGON by AOC)

Два изключителни монитора за състезателен гейминг пуска на пазара брандът AGON by AOC. Новите модели AGON PRO AG246FK и AG256FS идват с несравними честоти на опресняване и изключително качество на изображението за професионални играчи и е-спорт атлети.

AGON PRO AG246FK притежава последно поколение 24,1-инчов FHD Ultra-Fast TN панел за електронни спортове, който предлага изключителна честота на опресняване от 540 Hz – най-високата на пазара. Тази революционна скорост гарантира ултра плавна игра и минимално замазване при движение, което дава на е-спорт професионалистите конкурентно предимство.

При 540 Hz, с продължителност на кадъра от само 1,85 ms и време за преход между кадрите от 0,5 ms GtG, AG246FK осигурява почти мигновено обновяване на графиките, което позволява на играчите да реагират по-бързо. Като монитор с широка цветова гама с покритие на 99,6% sRGB и 94,7% DCI-P3, както и с DisplayHDR 400 сертификат, AG246FK показва зашеметяваща картина.

AGON PRO AG246FK идва с последно поколение 24,1-инчов FHD Ultra-Fast TN панел на 540 Hz
(снимка: AGON by AOC)

Вторият модел AGON PRO AG256FS разполага с 24,5-инчов FHD Fast IPS панел, който комбинира 390 Hz честота на опресняване с върхово пресъздаване на цветовете и широки зрителни ъгли, които са добре познати предимства на IPS технологията, в комбинация с време за реакция от само 1 ms GtG.

Този монитор постига перфектния баланс между скорост и качество на изображението, което го прави идеален за състезатели, които отказват да направят и най-малкия компромис с визуалната яснота. Покритието на 99,1% от sRGB и DisplayHDR 400 гарантират наситено и потапящо геймърско преживяване.

AGON PRO AG256FS има 24,5-инчов FHD Fast IPS панел с честота на опресняване 390 Hz
(снимка: AGON by AOC)

И двата монитора разполагат с MBR (Motion Blur Reduction) режим, който използва технология за стробиране на подсветката, за да постигне впечатляващо MPRT време от 0,3 ms. Резултатът е изключително чисто движение и намалено замазване при бързите игри.

В допълнение, и двата модела са снабдени с Adaptive-Sync поддръжка на променлива честота на опресняване, което гарантира игра без накъсване при широк обхват от кадрови честоти. Режимът Low input lag осигурява моментална реакция на действията на играча – критичен фактор в състезателните игри с голям залог. И двата модела имат три калибрирани FPS esports режима с различно насищане на цветовете и overdrive режими на пикселите.

Ергономичната стойка включва солидна, но компактна и тънка “esports” основа, която позволява на играчите да позиционират мишката и клавиатурата, точно както предпочитат, и същевременно да могат да накланят, завъртат, обръщат и настройват по височина монитора до 130 мм. Този дизайн не само пести място на бюрото, но пасвана на специфичните нужди на професионалните играчи, които искат да разположат прецизно периферията в бързите игри, докато вграденият USB хъб с 4x USB 3.2 порта предлага удобни опции за връзка.

Ергономичната стойка позволява на играчите да обръщат монитора
(снимка: AGON by AOC)

RGB Light FX функцията позволява синхронизиране с други AOC продукти като клавиатури, мишки и хедсети и така създава хармонична и потапяща геймърска среда. QuickSwitch контролерът с формата на хокейна шайба се свързва към монитора посредством USB порт и позволява на играчите да настройват OSD опциите и профилите на монитора с лекота.

Очаква се AG246FK и AG256FS да се превърнат в нов стандарт в състезанията по електронни спортове, предлагайки производителност, която надхвърля сегашната норма от 240 Hz. Двата модела ще бъдат налични на пазара у нас към средата на август с 3-годишна гаранция – AG246FK с препоръчителна цена от 1370 лв. с ДДС, а AG256FS струва 880 лв. с ДДС.

Коментар