Илон Мъск с култова снимка: прави се на каубой от Тексас

Тази снимка на Илон Мъск е ясен намек какво замисля шефът на SpaceX и X
(снимка: Elon Musk / X)

Илон Мъск изглежда е сериозен в намерението си да премести бизнеса на своите фирми SpaceX и X от Калифорния в Тексас, след като по-рано премести и централата на Tesla в щата, който е крепост на републиканците.

Милиардерът публикува в подопечната си социална мрежа X своя снимка в типичния стил на каубой от Тексас, с което потвърди изявлението си от миналата седмица, че ще премести централите на двете фирми именно в този щат. Възможно е изображението да е генерирано от изкуствен интелект, а към снимката Мъск е написал лаконично: Тексас.

Както е известно, Мъск негодува срещу трансджендър законите, които губернаторът на Калифорния въвежда в Силициевата долина. Чашата преля след като Гавин Нюсъм одобри закон, който забранява на училищните ръководства да уведомяват родителите на транссексуални деца, че са решили да сменят пола си.

Според Илон Мъск законът, както и други закони в същия дух, приети по-рано, ще прогонят семейства и компании от Силициевата долина. Той заплаши, че ще премести централните офиси на SpaceX и X в щата Тексас, където законодателството все още е консервативно.

Очаквано, публикацията на Мъск с визия на каубой предизвика огромен интерес в X. “Загубата на Калифорния ще бъде печалбата на Тексас и ние ви приветстваме на борда на влака MAGA [Make America Great Again – лозунга на Доналд Тръмп и неговите привърженици]”, казва един от последователите на Мъск в социалната мрежа.

Както е известно, Мъск официално подкрепи кандидата на републиканците за президент Доналд Тръмп след опита за убийството му в Пенсилвания миналата събота. Нещо повече, той се ангажира да подкрепя кампанията на Тръмп с 45 милиона долара всеки месец.

Коментар