Нова мобилна джаджа имитира местоположение

Специална функция в новия комуникатор на Gigabytе позволява на потребителя да заблуди отсрещната страна къде точно се намира в момента. Функцията Wise Talk, вградена в модела GSmart i120, симулира различни шумове във фонов режим.

По информация от компанията, устройството може например да създаде виртуален сценарий със звук от концерт или от летище.

Иначе новият комуникатор на Gigabyte e базиран на операционна система MS Windows Mobile 5.0. Устройството идва в стилен ретро вид с метална сребриста рамка и черен корпус.

GSmart i120 е предназначен за хора, които желаят да имат постоянен достъп до своята кореспонденция, без значение в коя точка на света се намират. Това става чрез “push” имейл технология.

GSmart i120 поддържа мобилен интернет достъп посредством Wi-Fi или GPRS. Джаджата има възможности за мобилна телевизия и функция за запис, която поддържа  телевизионните стандарти NTSC/PAL/SECAM.

GSmart i120 ще се предлага на цена на дребно от около 650 долара. В момента комуникаторът е наличен само в Югоизточна Азия. От Gigabyte съобщават, че устройството скоро ще се появи и на други пазари, вкл. в Европа.

Коментар