И конзолите Xbox 360 в криминалната хроника

Дръзки престъпници откраднаха геймърски конзоли Xbox 360 на стойност 750 000 лири (1,5 млн. долара) от камион, току-що напуснал склад близо до английския град Личфилд, съобщава Times Online. Кражбата стана само седмица след аналогичен инцидент с друг камион, натоварен с конзоли за половин милион долара.

По сведения на местната полиция, в отвличането на камиона са участвали поне трима бандити. Те го преследвали с два автомобила след излизането му от склада рано сутринта в понеделник. Накарали шофьора да спре, като го излъгали, че са видели нещо, заседнало между колелата на камиона му. Изхвърлили го от кабината и откарали камиона.

По-късно той бил намерен изоставен и празен на път А38. Водачът му е настанен в болница с повърхностни наранявания и без опасност за живота.

Полицията в графство Стафърдшайър разследва инцидента и се опитва да установи дали има връзка с предишния обир. Засега не са открити нито конзолите, нито извършителите на престъплението.

Усилията са насочени към намирането на свидетели на ранния обир, както и следене на местата, където могат да започнат да се предлагат на черно откраднатите машини.

Геймърската конзола  Xbox 360, пусната от Microsoft преди една година, беше първата система за игри от седмо поколение. С наближаването на коледните празници търсенето й се увеличава, тъй като тя е след най-желаните коледни подаръци от тийнейджърите.

Коментар