За 25 лв. ще сертифицират държавни служители по ИТ

Цена от 25 лева без ДДС за ИТ сертифициране на един държавен служител предложи “Немечек” ООД, стана ясно вчера при отваряне на офертите по търга. Другите две фирми, които участваха в процедурата – ЦАПК "Прогрес ООД и "СТЕС – БГ" ООД, предложиха цени съответно от 27.50 лв. и 31.51 лв. без ДДС.
Целта на проекта, обявен от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), е служителите да бъдат сертифицирани за базови компютърни умения.
След отварянето на ценовите оферти, вече е ясно, че участникът с най-много точки (100) е "Немечек" ООД. Предстои комисията, отговорна за провеждане на поръчката, да изготви протокол и да предложи на министър Николай Василев да сключи договор с победителя в процедурата.
По обществената поръчка за предоставяне на транспортни услуги за нуждите на МДААР кандидатства единствено фирмата "КАРАТ – С" АД. По тази процедура предстои да се прегледа документацията и при наличие и изрядност на необходимите документи ще бъде отворено и ценовото предложение на дружеството.

Коментар