SAP Labs обявена за най-добър работодател у нас

SAP Labs България беше отличена като най-добър работодател за 2006 г. в категорията „Компании с над 250 служители”. Проучването, организирано от Hewitt Associates, се проведе чрез допитване до служителите на компаниите.
Критериите за оценка бяха удовлетвореността на служителите от мениджмънта, колегите, политиките на възнаграждение, баланса работа-личен живот и възможностите за развитие.
"SAP е носител на приза най-добър работодател в много от страните, в които работи. Ние използваме опита и адаптираме най-добрите практики на SAP AG, проучваме и прилагаме най-конкурентните системи и политики в областта на човешките ресурси, каза Пламен Тилев, управител на SAP Labs България.
SAP Labs България има ясна политика за управление на човешкия капитал, като залага на глобална програма за идентифициране и развитие на таланти, поясниха от компанията. Програмата включва ангажиране на служителите в проекти със стратегическо значение за фирмата. Те получават възможност за 6-месечни ротации в различни направления и страни.
Компанията сътрудничи на университетите в страната при подготовката на бъдещите специалисти по информационни технологии. На церемония в Софийския университет днес, Юрген Кройцигер, старши вицепрезидент SAP AG, и Пламен Тилев връчиха на декана на Факултета по математика и информатика ваучер за включване на университета в програмата на SAP Alliance за сферата на висшето образование. Ваучерът е на стойност 8000 долара.
За нас е важно младите хора да получават не само теоретични, но и практически знания и поставихме началото на нашата дейност в тази насока със създаването на стажантската ни програма в България. Започваме работа и по развойна дейност с докторанти от българските университети и проучваме възможности да създадем развойни центрове в страната”, каза Юрген Кройцигер.
SAP Labs България присъства на българския пазар вече над 6 години, а от 2002 година е напълно интегрирана в SAP AG, като един от осемте центрове за разработване на програмни продукти на немския производител. В момента във фирмата работят над 300 човека, като средната възраст на екипа е 28 години.
Инвестицията, която SAP AG прави в SAP Labs България, е най-голямата чуждестранна финансова инвестиция в страната в областта на софтуера, посочиха от компанията.

Коментар