Очакват се плазмени 3D Full HD телевизори

Първите два плазмени телевизора Panasonic Viera 3D с поддръжка на Full HD ще са на пазара през пролетта на тази година, съобщи компанията. Серията VT20 първоначално ще включва 50-инчовия TX-P50VT20 и върховия модел – 65-инчов TX-P65VT20. И двата ще имат изискан дизайн с рамка в бронзов цвят металик. Към тях ще бъдат включени и два чифта 3D очила.

За да създаде най-добрата възможна 3D картина, Panasonic е разработил нов, по-бърз екран с фосфор, придружен от 600-херцова „sub-field drive“ технология. Новите екрани могат да изменят образа при 60 кадъра в секунда за всяко око. Мозъкът след това ги комбинира и възприема като 3D. Благодарение на предимството на плазмите за бърза реакция (0,001 ms) и технологиятяа 600 Hz "sub-field drive", се поддържа пълната резолюция при подвижни изображения.
Тъй като при 3D се изисква възпроизвеждане на изображенията отделно за лявото и дясното око, намаляването на времето на застъпване на двете изображения е от изключителна важност за постигане на висококачествени 3D изображения. Серията VT20 на Panasonic използва метод за последователно излъчване на кадри, който показва образите кадър по кадър изключително бързо, като използва бързата реакция на PDP и така сериозно намалява застъпването на изображенията.
Новоразработеният фосфор с кратко време на разлагане – 1/3 от времето на обикновения фосфор – както и технологията за контрол на яркостта дават възможност за премахване на застъпването на две изображения и успешно свеждане до минимум на двойния образ.
Сертификатът THX Certified Display дори гарантира, че всеки Full HD 3D телевизор на Panasonic излъчва филмите с точно същото качество и цветова гама, които са използвани от режисьора.
Всички нови Full HD 3D плазмени панели са създадени с ефективен екран и дълъг живот от 100,000 часа, или над 30 години експлоатация на телевизора. За да се намалят токсичните отпадъци, когато телевизорът достигне края на експлоатационния си живот, всички модели са произведени без живак или олово.

Коментар