Vivacom със специална награда за социално-отговорен проект

Специалната награда „Енгейдж” за социално-отговорен проект за 2009 г. бе връчена снощи на телекомуникационния оператор VIVACOM от посланика на Великобритания в България Н. Пр. Стийв Уилиамс. На тържествената церемония, организирана от Международния форум на бизнес лидерите, бе отличен проектът „VIVACOM в подкрепа на дислексията”. Това е седмото издание на престижния форум за връчване на отличия в сферата на корпоративната социална отговорност. Сред официалните гости бяха министрите Росен Плевнелиев, Нона Караджова, Тотю Младенов, Трайчо Трайков и зам.-министър на транспорта Ивайло Московски.

Това е едно дълго чакано признание за нас и се радвам, че проектът в помощ на децата и младежи с дислексия бе отличен именно от такава значима организация като Международния форум на бизнес лидерите. Плановете ни за развитие на каузата през тази година са амбициозни, тъй като бихме искали да включим и темата за аутизма ”, заяви Симона Чаръкчиева, съветник „Корпоративна социална отговорност” във VIVACOM.
VIVACOM в подкрепа на дислексията” е проект на телекома, който стартира през ноември 2008 г. с национална кампания в помощ на деца и младежи с дислексия. В рамките на проекта бе открит Първият център по дислексия и започна провеждането на програмата „Ателието на Леонардо” в гр. Русе. През март 2009 г. VIVACOM откри безплатна национална гореща линия за информация за дислексията 0 800 1 DSLX (0 800 1 3759), на която родители, учители и деца могат да получат информация, полезни съвети и адреси за консултации.
През изминалата година VIVACOM изготви и организира безплатна дистрибуция на книжки и брошури посветени на дислексията. Една от тях е „Аз и дислексията”. Като част от кампанията проф.д-р Матанова изготви обучителна програма за учители на първокласници с цел идентифициране на симптоми на дислексия и адаптиране на специфични методи на обучение. Обученията стартираха в 13 пилотни училища в София и ще продължат през цялата учебна година. През цялата година VIVACOM организира и кръгли маси и семинари с участието на видни български и чуждестранни специалисти, представители на Министерство на образованието, младежта и науката и Министерство на здравеопазването. В края на ноември 2009 г. VIVACOM проведе благотворително рали-шоу с VIVACOM Rally Team и пилота Димитър Илиев на летище „Крайници” в Сапарева баня.

Коментар