М-Тел е „Инвеститор в обществото” за 2009

М-Тел спечели първа награда в категория „Инвеститор в обществото” по време на годишните награди за отговорен бизнес, организирани традиционно от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията беше отличена за цялостната си социална политика в подкрепа развитието на българското общество. Награди в още две от общо петте категории заслужи телекомът и стана компанията с най-много отличия, дадени от БФБЛ за етичен бизнес.
Горд съм и приемам тази награда като изключително признание за работата по социалните проекти на компанията през 2009 година. Тя е още едно доказателство, че нашата КСО политика работи в правилната посока”, каза Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на М-Тел.
Проект 1788 на М-Тел, който събра най-много гласове от авторитетното жури, обединява пет социални каузи, подпомагани традиционно от телекома. Проектът стартира в началото на 2008 г. и на краткия номер 1788 започват да се набират допълнителни средства, дарявани от клиентите в помощ на петте каузи. До 2008 година иницициативата обединява четири социални каузи:
– Осиновеното от компанията осемчленно семейство от „SOS Детски селища България”;
– Проектът „Ти не си сам” в град Априлци;
– Фондация „Очи на четири лапи”;
– Дом за деца и младежи с увреждания „Вяра, надежда и любов” в град Мездра.
През 2009 година проектите стават пет с включването на „Аз, баба и дядо”, който е насочен към интегрирането в обществото на две социално уязвими групи – възрастни самотни хора и изоставени деца до три годишна възраст.
Чрез кратък номер 1788 М-Тел цели да приобщи своите служители и клиенти към каузите, които подкрепя. На него всеки може да изпрати SMS и да дари 0,60 стотинки. Събраната в края на годината сума се удвоява от М-Тел и се разпределя на равни части между проектите. До момента проектите са получили от кратък номер 1788 допълнителна финансова подкрепа в размер на повече от 70 000 лева. Кампанията 1788 продължава да бъде в сила и през 2010 година.
Телекомът спечели награда и в категория „Инвеститор в околната среда” за грантовата си програма, която през 2009 г. премина под знака на екологията. Пет малки, но стойностни проекта, които защитаваха каузата за опазване на българската природа, получиха общ бюджет от 100 000 лева в рамките на М-Тел.

Коментар