Starlink захрани над 1000 самолета с бърз интернет

Повече от 1000 самолета по света вече са оборудвани с високоскоростен сателитен интернет чрез системата Starlink (снимка: CC0 Public Domain)

Бързият интернет по време на полет вече е реалност. Доставчикът на сателитен интернет Starlink захрани повече от 1000 самолета, а броят им непрекъснато нараства, похвалиха се от компанията на Илон Мъск.

“Starlink предоставя на пасажерите високоскоростен интернет достъп от момента, в който се качат на борда на самолета. Свързахме над 1000 самолета и този брой расте по целия свят!”, заявиха от космическата компания SpaceX, която оперира мрежата Starlink.

SpaceX обяви това достижение едновременно с анонса на новината за сътрудничество с авиокомпанията WestJet и телеком оператора Telus.

„С над 1000 самолета, свързани със Starlink по целия свят, високоскоростният интернет с ниска латентност е бъдещето на авиационните комуникации и ние сме развълнувани да си партнираме с WestJet, за да предоставим технологията Starlink на техните пътници през следващите месеци”, каза Джейсън Фрич, вицепрезидент на SpaceX, отговорен за бизнеса на Starlink.

“Starlink вече захранва над 1000 самолета! Усещането, че използвате Starlink в самолет, е като да използвате високоскоростна наземна оптична връзка”, каза Илон Мъск, лидерът на SpaceX.

„Чрез нашето стратегическо партньорство с Telus задаваме нов стандарт в канадската авиационна индустрия, като предлагаме революционна свързаност на Starlink по време на полет. Благодарение на Telus, можем да предоставим това изживяване безплатно на гостите на WestJet Rewards”, заяви Джон Уедърил, главен търговски директор на WestJet Group.

Коментар