Водещи лектори ще участват в “Дни на Майкрософт 2010”

Едни от най-успешните лектори в света ще пристигнат у нас за предстоящите в края на март „Дни на Майкрософт 2010“, съобщиха от българския офис на компанията.

Регистрираните участници в предстоящото девето издание на конференцията ще могат да посетят над 40 технически лекции. Събитието започва на 30 март в столичното кино „Арена Младост”.
Тази година конференцията ще се проведе в нов атрактивен формат. Изградена е безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници.
Основни акценти в пограмата на „Дни на Майкрософт 2010“ ще бъдат новите версии на Visual Studio 2010 и SQL Server 2008 R2, SharePoint 2010 в сесия за разработчици, последни разработки на Team Foundation Server 2010 и NET Framework 4, както и очакваният Office 2010.
В „дните“ ще участват над 20 чуждестранни и български лектори, сред които се открояват имената на Рон Джейкъбс, Джефри Хил, Дарон Йондем Александру Гиондеа и Маргарита Наумова, която е една от седемте жени в света, сертифицирана като SQL Microsoft Certified Master.
Рон Джейкъбс ще запознае аудиторията с Lap Around Visual Studio 2010 и .NET Framework 4, както и с други иновационни системи и технологии.
Дарон Йондем ще разгледа създаването на мултитъч приложения в Windows и в мрежата, а също и Silverlight 4 Unpackaged. Сред останалите чуждестранни лектори е и Джефри Хил – един от водещите експерти на Майкрософт в областта на Security Development Lifecycle. Отговорен е за решенията за сигурност на някои от най-високо профилните проекти на Майкрософт като British Telecom pay-per-view и Vision Service. С лекция ще се включи и Александру Гиондеа, част от екипа, разработил C# 4.0.
Редица български специалисти също ще изнесат лекции на конференцията. Сред тях са представители на Майкрософт България, Телерик, Парафлоу Комюникейшънс, фирмите Корус, Crossroad, Completit, Bulgarian Software House, БГСервиз, Abilitics и др.
Маргарита Наумова е един от най-търсените лектори в страната. Тя е основател и лидер на българската потребителска група за SQL и BI – “Let’s SQL Together!”. Част от темите, които тя ще представи, са SQL Server Unplugged, както и „Топ 10 неща, които не трябва да правите във Вашата SQL Server база данни”.

Коментар