Endava обяви стратегическа сделка с OpenAI

AI ще играе решаваща роля в революционизирането на продуктовите иновации, казва Мат Клоук, CTO на Endava (снимка: Endava)

Доставчикът на услуги за дигитална трансформация Endava обяви стратегическа сделка с OpenAI за внедряване на лицензи за ChatGPT Enterprise за всичките си над 11 000 служители по света. 

Компанията ще се фокусира върху използването на усъвършенстваните езикови модели и възможности на ChatGPT за подобряване на изпълнението на административна и оперативна работа, стимулиране на иновациите и постигане на ускорени резултати в работата за клиентите.

„AI ще играе решаваща роля в революционизирането на продуктовите иновации, рационализирането на бизнес операциите и оформянето на технологии, които да отговарят на очакванията на клиентите и да ги надхвърлят”, каза Мат Клоук, CTO на Endava.

„OpenAI е в челните редици на технологиите за генеративен AI, а чрез ChatGPT Enterprise Endava получава достъп до корпоративна сигурност и поверителност на данните от най-висок клас с най-мощната версия на ChatGPT досега”, допълни той.

Екип от „шампиони на ChatGPT” от различни бизнес звена на Endava вече изпробва технологията в продължение на няколко месеца, като я интегрира с вътрешните системи, за да установи най-добрите практики и да подготви почвата за безпроблемна интеграция в цялата компания.

За да могат служителите да извлекат максимална полза от този мощен инструмент, като същевременно го използват отговорно, Endava ще стартира задължителен модул за вътрешно обучение на AI, като допълнение към останалите вътрешни практики.

“Изкуственият интелект все повече се интегрира в ежедневната ни работа. С внедряването на ChatGPT Enterprise, Endava предоставя на своите екипи достъп до мощни съвременни инструменти, като същевременно гарантира конфиденциалността на данните”, каза Димитър Стоянов, AI архитект в Endava България.

Той подчерта, че вътрешните програми на компанията “гарантират етичното и правилно използване на тези мощни технологии”.

Разгръщането на ChatGPT Enterprise е поредна стъпка в трайния ангажимент на Endava към изкуствения интелект. През април компанията пусна Morpheus, собствен патентован ускорител на AI за силно регулирани индустрии.

Коментар