Samsung PRO Plus и EVO Plus – нови microSD с карти с до 1 TB

Картите PRO Plus с капацитет от 128 GB до 1 TB предлагат скорости на последователно четене до 180 MB/s (снимка: Samsung)

Samsung Electronics пуска на пазара карти microSD PRO Plus и EVO Plus с голям капацитет от 1 TB. С технология V-NAND от осмо поколение (V8), картите PRO Plus и EVO Plus се отличават с подобрена производителност. Те са насочени към създателите на съдържание и технологичните ентусиасти, които се нуждаят от бърз трансфер и съхранение на файлове на своите устройства.

Увеличеният размер на паметта на картите PRO Plus и EVO Plus дава на потребителите възможност да се възползват от капацитет като на SSD устройства. На 1 TB могат да се съхраняват повече от 400 хиляди изображения във формат 4K UHD (2,3 MB) или повече от 45 конзолни игри (20 GB).

Увеличеният капацитет на картите PRO Plus и EVO Plus разкрива нови възможности за преносими устройства като смартфони, екшън камери, дронове и портативни конзоли. Картите PRO Plus и EVO Plus имат различен капацитет, включително 128 GB, 256 GB, 512 GB и 1 TB. EVO Plus също имат опция с 64 GB.

Подобрена производителност

Картите PRO Plus с капацитет от 128 GB до 1 TB предлагат скорости на последователно четене до 180 MB/s в комбинация със скорости на последователно записване до 130 MB/s.

За бързо зареждане и многозадачна работа картите PRO Plus разполагат с технологиите UHS Speed Class 3 (U3) и Video Speed Class 30 (V30) за видео във формата 4K UHD с A2 App Performance.

Картите EVO Plus със скорости на трансфер до 160 MB/s също разполагат с технологиите UHS Speed Class 3 (U3) и Video Speed Class 30 (V30) за видео във формат 4K UHD с A24 App Performance. Моделът EVO Plus с 64 GB има различни спецификации: с технологии UHS Speed Class 1 (U1), Video Speed Class 10 (V10) и A1 App Performance.

Картите EVO Plus поддържат скорости на трансфер до 160 MB/s 
(снимка: Samsung)

Енергийна ефективност и надеждност

В сравнение с предишната линия на Samsung с 55-нм технология, картите microSD PRO Plus и EVO Plus с капацитет 1 TB показват подобрена енергийна ефективност благодарение на контролера, базиран на 28-нм технология. Това удължава живота на батерията на устройствата.

Със системата 5Low Density Parity Check (LDPC) с код от 2 KB на Error Correction Code (ECC) картите PRO Plus и EVO Plus с капацитет 1 TB предлагат повишена издръжливост при по-голям брой цикли на запис и изтриване и осигуряват по-безопасно съхранение на данни за продължителни периоди.

Картите PRO Plus и EVO Plus са изключително издръжливи, преминали всеобхватни тестове и получили високи оценки за надеждност в шест области. Те са водоустойчиви, издържат на високи температури, рентгенови лъчи и магнитно поле, на падане и износване.

Съвместимост с различни устройства

Картите PRO Plus и EVO Plus са съвместими с редица устройства, включително смартфони с Android, таблети и преносими игрови конзоли. Освен това са съвместими и с устройства за създаване, редактиране и запазване на данни, използвани в тежки условия, като екшън камери или дронове.

Картите microSD PRO Plus и EVO Plus с капацитет 1 TB са налични в целия свят, с 10-годишна ограничена гаранция.

Коментар