Chrome интегрира AI функциите на Gemini

Популярният браузър Chrome се сдобива с функции за изкуствен интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Google обяви значителна актуализация на десктоп версията на браузъра Chrome чрез интегриране на изкуствения интелект Gemini в търсенето и Google Lens. Сега взаимодействието с информацията и обработката на изображения ще станат по-лесни и в същото време по-ефективни. Потребителите ще имат достъп до нова хронология на търсенията и подобрен инструмент Lens.

„С AI функциите Chrome улеснява бързото изпълнение на задачи и намирането на информацията, от която се нуждаете. Нашата цел е да направим изживяването ви при сърфиране още по-полезно с помощта на изкуствения интелект”, казват от Google в блог публикация.

Актуализираната функция за история на търсенията предлага по-удобен и интуитивен начин за преглед и управление на предишни заявки за търсене.

Освен това функцията Google Lens, вече интегрирана в Chrome, предлага нови възможности за разпознаване на изображения. Потребителите ще могат просто да щракнат с десния бутон върху изображение или да изберат текст, за да получат информация за съдържанието. Lens е достъпна от адресната лента или от менюто с три точки вдясно.

Google представи също нова функция Tab Compare, която ще подпомогне пазаруването. През следващите седмици Chrome ще започне да предлага базирани на AI резюмета на продукти, подобни на търсените. Например, ако потребител търси Bluetooth високоговорител, Tab Compare ще покаже спецификациите, функциите, цената и оценките на продукта на едно място, дори ако цялата тази информация е на различни страници.

Актуализацията на Chrome отразява стратегията на Google за интегриране на технологии с изкуствен интелект в различните си продукти. Gemini, който беше представен по-рано тази година, вече демонстрира възможностите си в други услуги като Google Search и YouTube.

Коментар