Dell ще съкрати 10% от персонала, за да стане по-икономична

12 500 души ще напуснат Dell в резултат на оптимизация на бизнеса на компанията
(снимка: Dell Technologies)

Американската ИТ компания Dell Technologies обяви, че “става по-икономична”, а лидерите на нейните подразделения информираха хиляди служители, че започват работа за “оптимизиране на нивата на управление”.

Президентът на Dell по глобалните продажби и ангажираността на клиентите Бил Сканел и изпълнителният директор на глобалните канали и дистрибуция Джон Бърн изпратиха съобщение до служителите, че компанията се опитва да ускори растежа си на пазара, като се фокусира върху развитието на „модерни ИТ системи и изкуствен интелект”.

Dell вероятно планира да постигне това без около 10% от работната сила, която е била налична в компанията преди обявяване на предстоящите съкращения. В резултат на дейностите по оптимизиране, 12 500 служители ще напуснат компанията, съобщи TweakTown. Съкращенията отразяват стремежа на Dell да намали броя на служителите до под 100 хиляди.

Миналата седмица друг ИТ гигант, Intel, обяви плановете си да намали работната сила с 15% (около 15 хиляди работни места). След новината акциите на компанията паднаха с 26%, което беше улеснено от потвърждението за хардуерни проблеми в процесорите Raptor Lake.

Що се отнася до Dell, през миналата година компанията планираше да намали персонала си с 5%. Но в крайна сметка два пъти повече служители загубиха работата си – около 13 хиляди души.

Коментари по темата: „Dell ще съкрати 10% от персонала, за да стане по-икономична”

добавете коментар...

  1. :o)

    хубавото на русоофилистиците е че си вярвате на глупостите които партията казва
    Така 45 години чакахте да дойде хубавия комунизъм докато живеехте в окови, мизерия, изолация и под капак.
    Сега чакате да падне западния свят , докато в любимата ви рашия отново е глад, мизерия и тоталитарен комунизъм с население ползвано за пушечно месо.

    Няма оправия за вас

  2. селяндур

    смърта не е толкова лесна както в някаква катастрофа или в естествения край на жизнения си цикъл, и западната икономика ще рухне някое време, но не скоро, защото още се захранва (макар да им коства все повече) от почти целия свят

  3. Blackthorn

    Те това се нарича предсмъртен гърч. Съвсем скоро западната икономика ще рухне изведнъж. С думи по-прости – ще умре като коза или Форд 😉

Коментар