Момиче-хакер отвори хотелска стая с маникюр

Някои маникюри имат специално хакерско предназначение
(снимка: Baybe_Doll / X)

Момиче-хакер с псевдоним Baybe_Doll успя да отключи вратата на хотелска стая с помощта на маникюра си, след което се похвали с технологичното постижението в социалните мрежи TikTok и X.

Оказва се, че под необичайните рисунки по ноктите на момичето се крие “тайна”, с чиято помощ Baybe_Doll заобикаля защитата на хотелската стая. За хакването са необходими специални чипове, както и устройство Flipper Zero.

Тази джаджа е предназначена за пентестери, или специалисти по информационна сигурност, които се опитват да идентифицират всички възможни начини за хакване на една система. Пентестерите се занимават законно с хакване с цел повишаване на сигурността.

В случая Baybe_Doll използва Flipper Zero, за да копира данните от картата и да влезе в хотелската стая. Устройството насочва данните към малки чипове Mifare, които момичето крие на всеки среден пръст.

Освен това Baybe_Doll поставя LED и RFID етикет с NFC в дизайна на ноктите си. А останалата част от дизайна се състои от специална версия на Monopoly, посветена на информационните технологии.

Така създаденият комплект позволява на момичето лесно да влезе в стаята си, без да използва карта. Baybe_Doll възнамерява да участва в конференцията DEF CON, посветена на различни методи за хакване, където ще се похвали със своята технология.

Коментари по темата: „Момиче-хакер отвори хотелска стая с маникюр”

добавете коментар...

  1. Sukagang

    Dai nomer da si kupq i az

  2. ДейбиХу

    Сега ще ви кажа един хак който работи и е тествано в маринелата,
    взимаш копирачка на Мифаре, не за 50лв както казва колегата а за 38лв с доставка до Бг.
    Слагаш си на телефона една апликация – правиш нещо там си и админ + номер на стаята и си ти….

  3. Българин

    Аз си купих за 50 лева копирачка на Mifare карти. А чипа дали ще си го държиш в ръката, на нокът или ще си го навреш отзад – все тая. Като го доближиш ще отвори.

Коментар