Софтуер прави “снимка” на уеб активността

Изследователският център на IBM в Алмаден, Испания, създаде уеб приложение, което дава възможност на потребителите да „снимат“ своята активност в интернет, т.е. всичките си действия по време на уеб сесиите.

Инструментът ще помогне на хората избирателно да обменят едни с други информация и да използват колективния потребителски опит за опростяване на своите задачи в интернет. Информацията се извежда в удобен за четене формат, с възможност за многократно изполване и обмен на данни в бъдеще.
Наречена CoScripter Reusable History, програмата е достъпна за всеки от сайта IBM Research Labs Experimental Technology. Тя може да се свали безплатно, да се тества и предложи на познати. Разработчиците очакват обратна връзка за открити грешки, както и предложения за подобряване на функционалността чрез форума на програмата.
Проектът CoScripter, в рамките на който е създаден софтуерът, има за цел да опрости типови, повтарящи се уеб операции и да насърчи обмена на знания за най-добри практики при изпълнение на сложни задачи.
CoScripter е система за запис, автоматизация и съвместно използване на процеси, изпълнявани чрез уеб браузър, като например онлайн печат на снимки, поръчка на визитни картички, тестване на сайтове, заявки за стоки и услуги, преглеждане на разписания за полети и пр. Постъпковите инструкции за тези процеси се записват и съхраняват във вид на текстови сценарии на сайта CoScripter, откъдето могат да се ползват от всеки желаещ.
Даунлоуд: CoScripter

Коментар