Beoplay H100 – най-добрите слушалки на Bang & Olufsen

Beoplay H100 осигуряват Hi-Res звук, настроен от именитите тонмайстори на Bang & Olufsen
(снимка: Bang & Olufsen)

Нов модел слушалки Beoplay H100 надграждат успеха на Beoplay H95 – най-успешните слушалки на Bang & Olufsen до днес. Beoplay H100 са подобрени в почти всяко отношение: висококачествен звук, изключително цифрово филтриране на шума, нова модулна конструкция и красив дизайн, който продължава традицията на дизайнерските икони на Bang & Olufsen.

Beoplay H100 са създадени от материали с най-високо качество, за да предложат по-пълен и по-изтънчен звук навсякъде. Те имат копринено гладка, устойчива на надраскване тъч повърхност от усилено стъкло от двете страни на слушалките. Заедно с прецизните кръгови контроли с хаптична обратна връзка и тактилните бутони всички важни средства за управление са лесно достъпни.

Новата вътрешна лента за глава може да се отстранява. Тя е фино облицована в плетен текстил и ергономично проектирана, за да осигури проветривост и комфорт през целия ден. Дори наушниците, покрити с мека агнешка кожа, са адаптирани, за да осигурят възможно най-доброто преживяване.

Beoplay H100 идват в три винаги актуални разцветки: безкрайно черно (Infinite Black), пясък от часовник (Hourglass Sand) и кайсия по залез (Sunset Apricot). Безкрайно черният модел е препратка към класическата дизайнерска естетика на Bang & Olufsen, където тъмночерната кожа контрастира с естествения цвят на алуминия. Цветът „пясък от часовник” използва скандинавската техника тон върху тон, а „кайсия по залез” – лек меден алуминий, който изпъква в комбинация с топлите прасковени нюанси на кожата.

Лекият и луксозен кожен калъф осигурява удобство и стил при пътуване. Когато Beoplay H100 са извън калъфа и не са на главата, те превключват на енергоспестяващ режим, който увеличава времето им на готовност до 90 дни, през които слушалките могат да бъдат активирани след поставяне на главата. Ако са съхранявани в калъфа, слушалките се изключват напълно, което позволява над една година време на готовност.

Hi-Res звук

С 40-милиметрови, специално разработени титаниеви говорители, скрити зад елегантни алуминиеви решетки, Beoplay H100 осигуряват Hi-Res звук, настроен от именитите тонмайстори на Bang & Olufsen. Като издига звуковото преживяване на по-високо ниво, екипът използва своите експертни познания и принципи, за да създаде слушалки, вдъхновени от изключителния като присъствие говорител Beolab 90 на датската марка.

„Beoplay H100 са най-добрите слушалки, които някога сме създавали. Независимо дали слушате любимата си музика, провеждате разговор в шумно обкръжение, като контролирате ефекта на заобикалящата среда с активно шумопотискане или прозрачност на звука, H100 винаги предлагат изключително аудио представяне”, казва за новия продукт директорът по технологии в Bang & Olufsen Нео Капланис.

EarSense технология напасва звука към уникалната форма на ушите в реално време
(снимка: Bang & Olufsen)

„За да се насладите на чудесен звук, се нуждаете от тишина. За да постигнем това, разработихме авангардна система от микрофони, която осигурява кристално чист глас дори в много предизвикателни ситуации и удвоява възможностите на нашето активно шумопотискане (ANC) в Beoplay H95. Разработихме и EarSense технология, която напасва звука към уникалната форма на ушите на слушателя в реално време, докато той слуша музика в движение”, допълва той.

Технология, която функционира просто

Beoplay H100 идва с набор от иновации и функции, които поставят нови стандарти при носимото аудио оборудване:

  • Hi-Res звук: Beoplay H100 предлагат Hi-Res звук до 96 kHz / 24 бита. Новата адаптивна технология за обработка на звука EarSense на Bang & Olufsen осигурява несравнимо персонално слушателско преживяване като настройва звука към уникалната форма на потребителя в реално време.
  • Естествен звук със Spatial Audio: Оптимизирани за Dolby Atmos, върховата обработка за пространствено аудио и проследяване на главата, Beoplay H100 осигуряват по-естествено преживяване при слушане.
  • Микрофони със студийно качество. Beoplay H100 разполага с 10 внимателно конфигурирани микрофона със студийно качество, които осигуряват най-доброто активно шумопотискане и режим на прозрачност на Bang & Olufsen до сега.
  • Автоматично включване и изключване: Beoplay H100 засичат кога са поставени. Сложете ги и сте готови. Няма нужда да търсите бутона за включване.
  • Превключване с лекота: Превключете от музика към външния свят с лекота, като използвате внимателно произведените хаптични овални колелца, за да включите TrueTransparency и да чуете всичко наоколо, все едно не носите слушалки изобщо.
  • Бързо прослушване: Повдигнете някоя от слушалките или я покрийте с дланта си, за да превключите от напълно затворен режим на потапяне към отворен режим, който ви позволява да чуете заобикалящата среда така ясно, все едно сте без слушалки.
  • Персонализиране на контролите: персонализирайте потребителския интерфейс според собствените си желания, като използвате приложението Bang & Olufsen.
  • Бързо зареждане: Получете до 5 часа време за работа само с 5 минути зареждане. Когато са напълно заредени, Beoplay H100 осигуряват до 34 часа възпроизвеждане.

Модулен дизайн

Възможностите за ремонтиране и продължителността на живота на продукта са очевидни в Beoplay H100. Новите слушалки са проектирани съобразно принципите „cradle-to-cradle” и компанията очаква да получи официален сертификат за Beoplay H100 през 2025 г.

Лекият и луксозен кожен калъф осигурява удобство и стил при пътуване
(снимка: Bang & Olufsen)

Факторът за продължителността на живота, имплементиран в Beoplay H100, който създава нова практика при носимите продукти, включва:

  • Заменими от потребителя компоненти: Най-изложените на износване зони са тези, които са обърнати навътре към потребителя. Вътрешната лента за глава и възглавничките на наушниците са проектирани за лесно сваляне, така че потребителите могат да ги заменят самостоятелно.
  • Сервизируеми компоненти: Значително преосмисленият дизайн на слушалките означава, че сервизните специалисти на Bang & Olufsen получават бърз достъп, за да подменят ключови компоненти, като батерии, стъклени повърхности, говорители и платки за лесен ремонт и удължаване на живота.
  • Развиваща се софтуерна платформа: Beoplay H100 отбелязват зората на новата софтуерна платформа за носими продукти на Bang & Olufsen. Вдъхновен от софтуерната платформа Mozart на компанията, софтуерът на Beoplay H100 подлежи на ъпгрейд, така че слушалките няма да бъдат изпреварени от новите технологии. Bang & Olufsen ще предлага нови възможности за Beoplay H100, по-специално hi-res звук и Multipoint връзка с три устройства.
  • До пет години гаранция: В потвърждение на своето качество и внимание към детайла, Beoplay H100 идват с разширена петгодишна гаранция при присъединяване към Beocare – разширената гаранционна програма на Bang & Olufsen.

Коментар